Stiri

thumbs

Buget de 4,5 milioane lei, pentru a doua sesiune de finantare de proiecte dedicate Centenarului

Ministerul Culturii a anuntat, joi, un buget de 4,5 milioane de lei care va fi distribuit pentru manifestari/ actiuni/ proiecte culturale dedicate marcarii Centenarului Romaniei (1918 - 2018) in a doua sesiune de finantare, arata un comunicat remis MEDIAFAX.

Cea de-a doua sesiune de finantare nerambursabila se adreseaza proiectelor formulate si asumate de entitati persoane juridice de drept privat fara scop patrimonial. Ministerul Culturii si Identitatii Nationale (MCIN) a lansat, joi, un apel public in care explica faptul ca la noua selectie pot candida entitati persoane juridice de drept privat fara scop patrimonial, care nu au primit finantare in prima sesiune.

"Cadrul legal in care se va desfasura sesiunea de selectie a manifestarilor/ actiunilor/ proiectelor culturale este reglementat de prevederile art. 5 lit. a) si art. 8 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 5/2017 privind stabilirea unor masuri organizatorice la nivelul administratiei publice centrale cu privire la Centenarul Romaniei, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 51/1998 privind imbunatatirea sistemului de finantare a programelor, proiectelor si actiunilor culturale, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 245/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale Ordinului ministrului culturii si identitatii nationale nr. 2319/2018 pentru aprobarea Ghidului privind procedura de selectie a manifestarilor, actiunilor si proiectelor de aniversare a Centenarului Romaniei (1918 - 2018) si a Primului Razboi Mondial, formulate si asumate de entitati persoane juridice de drept privat fara scop patrimonial, organizarea si functionarea comisiilor, precum si procedura de solutionare a contestatiilor", se arata in comunicatul MCIN.

Suma minima ce poate fi solicitata este de 50.000 de lei, iar suma maxima este de 250.000 de lei, iar termenul maxim de finalizare al proiectelor este 14 decembrie 2018.

Dosarele de participare pot fi transmise si prin posta, in plic inchis, cu confirmare de primire, la Registratura Generala a Ministerului Culturii si Identitatii Nationale, b-dul Unirii nr. 22, sector 3, Bucuresti, cu mentiunea pentru Departamentul Identitate Nationala - "manifestari/ actiuni/ proiecte de aniversare a Centenarului Romaniei (1918 - 2018) si a Primului Razboi Mondial", cu conditia sa fie inregistrate la Ministerul Culturii si Identitatii Nationale pana la data limita stabilita in anuntul public.

Detalii privind formalitatile de aplicare pot fi consultate pe site-ul cultura.ro.

Articole asemanatoare