Stiri

thumbs

Ministrul Culturii: Nu mi-am dorit un Centenar de stanga sau de dreapta, ci un Centenar al romanilor

Ministrul Culturii, George Ivascu, a declarat, luni, ca motiunea simpla depusa impotriva sa contine „numeroase denaturari si mistificari ale adevarului”, afirmand ca nu si-a dorit „un Centenar de stanga sau de dreapta”, ci unul al tuturor romanilor.

„Guvernul PSD -ALDE chiar munceste serios si cu daruire pentru a sarbatori aniversarea Centenarului cum se cuvinte: cu demnitate si mandrie. Manifestarile care vor avea loc nu reprezinta idei sau initiative ale Ministerului Culturii. Desi sunt un om de scena si un profesionist al spectacolului, nu am intervent cu nimic in proiectele propuse. Ele sunt ale romanilor asa cum si-au dorit. Nu mi-am dorit un Centenar de sanga sau de dreapta, al unora sau al altora, cu atat mai putin un Centenar al meu personal, ci un Centenar al tuturor romanilor”, a spus ministrul Culturii, George Ivascu, in plenul Camerei Deputatilor, in timpul dezbaterii motiunii indreptata impotriva sa.

George Ivascu a subliniat ca ministerul Culturii nu este organizator de evenimente.

„Prin decizia Comitetului interministerial suma alocata intregului buget de aniversare a Centenarului este de 250 milioane de lei a fost segmentata astazi (luni - n.rp). 50 milioane de lei pentru institutiile centrale, ministere, Academia Romana, ICR, 50 de milioane de lei UAT-uri (unitati administrativ-teritoriale - n.r.), 50 milioane de lei ONG-uri.” a mai spus Ivascu.

Camera Deputatilor dezbate motiunea simpla depusa de PNL impotriva ministrului Culturii, George Ivascu, intitulata "PSD ingroapa cultura chiar in anul celebrarii Centenarului", urmand ca deputatii sa o voteze in plenul de miercuri.

"Prezenta motiune aduce in atentie apararea intereselor sectorului cultural, ale institutiilor din domeniu, ale oamenilor implicati, si, in acelasi timp, subliniaza necesitatea urgenta a solutionarii problemelor cu care se confrunta acest domeniu sub actuala guvernare. In acest context, deputatii opozitiei considera necesara o dezbatere publica avand ca tema gasirea de solutii pentru revigorarea culturii romanesti macar in anul in care celebram Centenarul Marii Uniri", se arata in textul motiunii simple a PNL.

Liberalii ii reproseaza ministrului Culturii ca operele lui Costantin Brancusi erau sa fie distruse in totalitate, in ultimele luni, din cauza inundatiilor si sau prabusirii copacilor in Parcul Brancusi din Targu Jiu.

De asemenea, PNL reamiteste faptul ca, la inceputul lunii iulie, "Romania a fost facuta de ras pe plan international, pentru a nu stiu cata oara, din cauza guvernantilor actuali", din cauza ca dosarul Rosia Montana nu a intrat in patrimoniul UNESCO.

Articole asemanatoare