Stiri

thumbs

Incursiune digitala in istoria Centenarului, in parcarea unui mall bucurestean

Evenimentul "Centenarul prin ochii prezentului - o incursiune digitala in istorie" al Asociatiei Educative Godmother anunta o calatorie virtuala in atmosfera anului 1918 si spre cele mai importante clipe ale realizarii Marii Uniri, din parcarea Mall Baneasa, arata un comunicat remis MEDIAFAX.

Evenimentul prezentat ca "o sarbatoare cu video mapping, holograme si AR, la Bucuresti", are loc in perioada 8 - 11 noiembrie.

"Participantii vor intra in contact cu momentul Marii Uniri prin activitati interactive si tehnologii care le vor crea sentimentul ca sunt in mijlocul evenimentelor istorice. Ei vor porni intr-o calatorie prin momentele decisive ale Primului Razboi Mondial, prin viata sociala a perioadei si prin momentele hotaratoare ale zilei de 1 Decembrie 1918. Toata experienta va fi traita prin intermediul tehnologiilor anului 2018, la 100 de ani de la Marea Unire: video mapping, holograma 3D, cabina de proba virtuala, puzzle digital, realitate augmentata", explica organizatorii.

In cele patru zile de eveniment, in intervalul 11.00 - 21.00, participantii vor fi invitati sa viziteze un muzeu interactiv, o constructie pe ai carei pereti exteriori vor fi proiectate imagini ale campurilor de lupta din Primul Razboi Mondial, ale celor mai importante figuri care au contribuit la realizarea Marii Uniri, imagini din cele trei regiuni istorice ale Romaniei anului 1918 si imaginile reprezentative pentru ziua de 1 decembrie 1918.

"Anul Centenarului trebuie sa fie despre romani si despre Romania. Trebuie sa vorbim despre lucrurile care ne unesc si care ne-au facut sa rezistam impreuna in acesti 100 de ani. In acelasi timp, nu trebuie sa uitam ca suntem in anul 2018. Un an si o perioada in care oamenii din intreaga lume sunt mai conectati decat au fost vreodata. Un an si o perioada in care tehnologia este parte integranta din viata fiecaruia dintre noi", a transmis Asociatia Educativa Godmother.

Muzeul virtual va cuprinde noua spatii care vor functiona atat impreuna, pentru a oferi o imagine de ansamblu a istoriei Marii Uniri, cat si separat, fiecare dintre acestea oferind o experienta inedita, diferita, atat ca subiect abordat, cat si ca tehnologie folosita.

Spectacolul senzorial urmareste evenimentele care au facut posibila Marea Unire, momentele decisive ale Primului Razboi Mondial, participantii avand ocazia de a se intalni cu romanii anului 1918 si de a intra in atmosfera vietii sociale din cele trei regiuni istorice si, mai ales, in cea a zilei de 1 Decembrie 1918.

"Vom realiza practic un serial al Marii Uniri compus din noua episoade, fiecare cu povestea si tehnologia sa, astfel incat vizitatorii sa poata urmari fie tot spectacolul, fie doar parti pe care le considera mai interesante", au completat organizatorii.

Decorurile exterioare vor recrea atmosfera celor 100 de ani de istorie, iar aceasta va fi intregita si de prezenta unei fanfare care va interpreta cantece patriotice. Tot in exteriorul muzeului virtual vor fi derulate activitati educativ-distractive dedicate celor mici, dar si adultilor: ateliere, puzzle, pictura, jocuri interactive, colt foto personalizat pe tema Centenarului.

Asociatia Educativa Godmother si-a propus sa dezvolte proiecte inovative, sustenabile si de calitate care sa contribuie la dezvoltarea comunitatii prin activitati culturale si educationale. Asociatia are ca scop crearea premiselor necesare finantarii unor obiective de interes public si implicarea in proiecte ce vizeaza categoriile defavorizate ale societatii romanesti. Evenimentul este finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale si face parte din seria proiectelor de Aniversare a Centenarului Romaniei (1918-2018) si a Primului Razboi Mondial.

Articole asemanatoare