Stiri

thumbs

Parlamentul se reuneste miercuri in sedinta solemna consacrata celebrarii Centenarului Marii Uniri

Presedintele Klaus Iohannis si premierul Viorica Dancila vor participa, miercuri, la sedinta solemna a plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, consacrata celebrarii Centenarului Marii Uniri, care va incepe la ora 14.00.

Participarea la sedinta solemna apare pe agenda oficiala a sefului statului, fiind afisata pe site-ul Presedintiei. De asemenea, Guvernul a anuntat, marti seara, participarea premierului Viorica Dancila la sedinta solemna a Parlamentului consacrata celebrarii Centenarului Marii Uniri.

Plenul reunit de miercuri va incepe cu intonarea imnului national, urmata de alocutiunea presedintelui Klaus Iohannis. Vor mai tine discursuri presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, prim-ministrul Viorica Dancila, Custodele Coroanei Romane, MS Margareta, precum si reprezentati ai grupurilor parlamentare.

"Este o zi solemna, este Ziua Nationala, marcam 100 de ani de la Marea Unire si acest lucru pentru mine inseamna foarte mult, inclusiv obligatia de a participa la aceasta manifestare", a afirmat Tariceanu, miercurea trecuta, la Parlament.

La sedinta solemna au fost invitati sa participe fostii presedinti ai Romaniei, Ion Iliescu, Emil Constantinescu si Traian Basescu, membrii Guvernului, precum si sefii misiunilor diplomatice cu resedinta la Bucuresti.

De asemenea, vor mai primi invitatii la sedinta solemna si Alteta Sa Regala Principele Radu, presedintele Curtii Constitutionale, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, presedintele Curtii Conturi, presedintele Academiei Romane, Avocatul Poporului, presedintele Consiliului Legislativ, guvernatorul BNR si Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Articole asemanatoare