Software

thumbs

Samsung anunta One UI, update-ul la Android 9.0 Pie care schimba complet interfata dispozitivelor Galaxy

08.11.2018, 18:25 By thumbs


Noul smarpthone cu ecran Infninty Flex nu este singurul lucru nou prezentat de Samsung in cadrul conferintei sale de ieri seara. In urma criticilor pe care le-a primit de-a lungul timpului legate de interfata telefoanelor sale, compania sud coreeana a realizat un nou concept de design software, care va debuta mai intai pe smartphone-urile din prezent, urmand ca generatiile urmatoare sa fie lansate cu acesta pre-instalat. Se numeste One UI si este o interfata noua, care promite utilizare mai confortabila a telefoanelor cu ecrane mari cu o singura mana.


thumbs


One UI se remarca inca de la inceput cu o interfata foarte ciudata fata de ceea ce oferea Samsung in trecut. Compania incearca sa simplifice experienta utilizatorilor, oferindu-le pe ecran doar ceea ce au nevoie, pozitionand butoanele exact unde pot ajunge natural la ele cu o singura mana. Astfel, butoanele de navigatie prin aplicatii (tab-urile) au fost mutate in partea de jos, iar continutul interactionabil este afisat pana la maximum 2/3 din ecran, partea de sus fiind acoperita in mare parte cu informatii contextuale sau cu numele aplicatiei.


thumbs


Totul, de la meniurile petru setari, centrul de notificari si ecranul principal au fost reconstruite de la zero, in timp ce intregul sistem de operare beneficiaza acum de un mod "nocturn", care afiseaza toate meniurile in nuante de culoare inchise. Acest mod de utilizare va fi util cu siguranta si pentru conservarea de energie din acumulator, intrucat ecranele OLED consuma mai mult atunci cand afiseaza culori vibrante.Din fericire, nu va trebui sa asteptam foarte mult pana cand vom avea ocazia sa testam noul One UI. Compania a anuntat o perioada de test in versiune de beta dedicata momentan utilizatorilor din SUA, Germania si Coreea de Sud, insa testul va fi extins si pentru alte tari din Europa foarte curand. Dispozitivele compatibile pentru moment sunt Galaxy S9, S9+ si Note9, iar One UI vine la pachet si cu un upgrade la nivelul sistemului de operare: Android 9.0 Pie.


Citeste si: {3}Samsung a anuntat telefonul pliabil echipat cu display Infinity-Flex


Acest update a fost deja scapat pe internet in urma cu doar cateva luni intr-o versiune nefinisata, inca de atunci informatiile sugerand ca lansarea este foarte aproape. Samsung a confirmat ca update-ul final pentru aceste telefoane va fi lansat la inceputul anului viitor.


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare