Telefoane

thumbs

Risc de incendiu- Telefoanele Pixel 3, reclamate pentru probleme cu supraincalzirea in timp ce se afla la incarcat

09.11.2018, 18:52 By thumbs


Functia de incarcare rapida a bateriei telefoanelor mobile poate da mari batai de cap, daca nu este implementata corect iar componentele folosite nu sunt de cea mai buna calitate.


thumbs


Multi inca isi aduc aminte, sau poate s-au lovit personal de problema topirii conectorului USB-C in timpul incarcarii acumulatorului, la folosirea anumitor cabluri USB-C cu provenienta dubioasa. In cazul de fata, telefoanele Pixel 3 se incalzesc pur si simplu, in timp ce sunt lasate la incarcat.


Pana la un punct, este normal ca un smartphone echipat cu tehnologie de incarcare rapida a acumulatorului sa se incalzeasca sesizabil pe masura ce este alimentat. Problema la telefoanele Pixel 3 este ca temperatura ajunge la un nivel atat de mare incat este declansata protectia la supraincalzire a dispozitivului, cauzand oprirea fortata din considerente de siguranta.


Momentul este cum nu se poate mai prost, acumulatorii Li-Ion aflati in plin proces de incarcare fiind cu atat mai vulnerabil in fata expunerii la temperaturi ridicate. In cel mai fericit caz, ne alegem cu degradarea accelerata si reducerea duratei de viata ramasa, insa un acumulator de mai slaba calitate poate ceda complet, ajungand la situatii de genul celor semnalate la telefoane Note7.


Citeste si: thumbsGalaxy Note7, compromis cu un design "super-agresiv" impus pentru a pastra competitivitatea cu Apple


Exceptand neplacerile cauzate de oprirea spontana a telefonului in timp ce se afla la incarcat, deocamdata nu au fost semnalate alte incidente la telefoanele Pixel 3. Totusi, este posibil ca odata cu cresterea temperaturii incarcarea rapida a acumulatorului sa fie dezactivata treptat, marind timpul de asteptare. Mai putin evident, acest simptom ar putea trece complet neobservat pentru cei mai multi utilizatori.


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare