Telefoane

thumbs

Cuvantul Leica a fost interzis in China. Cum a ajuns numele partenerului Huawei sa fie cenzurat

20.04.2019, 09:11 By thumbs


Leica este un nume cu greutate in domeniul fotografiei, multi fotografi profesionisti folosind echipamentele sale, acestea fiind considerate de multe decenii drept unele dintre cele mai bune de pe piata. In ultima vreme insa, numele Leica a fost asociat mai degraba cu smartphone-urile Huawei, intrucat cele doua companii colaboreaza pentru realizarea camerelor de pe seriile P si Mate, care sunt recunoscute drept cele mai performante de pe piata. Este astfel putin ciudat faptul ca guvernul din China a interzis cuvantul "Leica" pe retelele de socializare.


thumbs


Aceasta situatie neplacuta pentru compania germana a inceput cu un clip de promovare numit "The Hunt", realizat de o companie de productie: F/Nazca Saatchi & Saatchi, divizia braziliana a celebrei agentii de publicitate. Aceasta mai multe secvente simulate in care camerele foto Leica sunt folosite de fotojurnalisti, printre care care si unul care a fost prezent in Beijing in 1989, in timpul protestelor pro-democratie din Piata Tiananmen. In clip este prezenta inclusiv o imagine cu "omul care a oprit tancurile", una dintre cele mai populare fotografii ale secolului 20, sugerand ca personajul din clip este Jeff Widener, autorul original al imaginii. Intrucat discutiile despre acest subiect sunt strict interzise in China, Leica este acum sub atentia autoritatilor pentru acest clip.


Pe reteaua de socializare Weibo, utilizatorii au inceput sa posteze mesaje anti-Leica, un utilizator intreband chiar "Meritati sa colaborati cu compania patriotica Huawei?". Autoritatile au intervenit si au interzis cuvantul Leica pe acest serviciu. In consecinta, Leica Camera AG, a declarat ca acest clip nu a fost comandat de catre companie si ca agentia a facut acest clip fara acordul sau.Emili Anderson, purtator de cuvant Leica:


"Leica Camer AG trebuie, astfel, sa se distanteze de continutul prezentat in acel clip si regreta neintelegerile sau concluziile false care au fost trase."


Se pare ca parteneriatul Leica cu Huawei este extrem de important, daca s-a ajuns in punctul in care compania trebuie sa separe clipul de identitatea sa. China sustine Huawei din toate punctele de vedere, inclusiv impotriva acuzatiilor Statelor Unite si celelaltor tari care au interzis echipamentele companiei. De altfel, in urma deciziei SUA de a chema reprezentantii Huawei in instanta pentru frauda, obstructionarea justitiei si furtul de tehnologie, multe companii din China au incurajat angajatii sa cumpere produse Huawei, oferindu-le chiar si reduceri pentru a sustine compania patriotica.


Citeste si: thumbsDxOMark: Huawei P30 Pro este telefonul cu cea mai buna camera din lume


Aceasta situatie este cu atat mai tensionata intrucat in luna iunie se implinesc 30 de ani de la evenimentele din Piata Tiananmen, iar guvernul chinez nu recunoaste acest eveniment drept ceva ce merita sarbatorit, deci orice mentiune a evenimentelor de pe internet din China va fi cu siguranta eliminata.


Citeste si: thumbsiFixit: Huawei P30 Pro este greu de reparat, dar nu imposibil


Citeste si: thumbsHuawei P30 Pro supus testelor de anduranta fizica. Cat de rezistent este noul flagship chinezesc [VIDEO]


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare