Telefoane

thumbs

Xiaomi breveteaza smartphone-ul cu "breton" pe exteriorul carcasei

25.04.2019, 13:47 By thumbs


Considerat, la vremea introducerii sale de catre Apple, un compromis necesar pentru a reusi maximizarea suprafetei ecranului fara sacrificarea functionalitatii de baza a dispozitivului, bretonul decupat din suprafata ecranului a ramas o problema de rezolvat pentru producatorii smartphone.


Din fericire, solutiile gasite sunt dintre cele mai interesante. In functie de bugetul alocat, casca audio poate fi inlocuita cu un inductor piezoelectric care reda sunetul direct prin sticla ecranului, iar camera frontala poate fi adaptata cu un mecanism retractabil. Altfel spus, avem deja toate tehnologiile necesare pentru crearea de produse smartphone care nu lasa nimic vizibil la partea din fata, in afara de ecran.


thumbs


Totusi, asta nu-i opreste pe cei de la Xiaomi sa breveteze noi idei, care ar putea sa fie sau nu transpuse in produse reale. Luam exemplul acestui smartphone, care in loc de camera foto retractabila ar urma sa aiba o protuberanta permanenta la partea de sus, gazduind elemente cum ar fi casca audio, senzori de proximitate si camera frontala a telefonului. Totul pentru ca ecranul se poata avea o forma dreptunghiulara neintrerupta.


Brevetul nu da o utilitate acestui element de design si la partea din spate a telefonului, sugerand ca spatiul este alocat exclusiv pentru elemente functionale necesare la partea din fata.


Citeste si: thumbsLG breveteaza telefonul pliabil si transparent


Avand in vedere faptul ca acest tip de "breton" se afla intr-o zona a carcasei pe care rareori o atingem cu mana, acest tip de compromis ar putea fi mai usor acceptat decat ecranul decupat. Dar din punct de vedere estetic, nu putem vorbi de un castig real, forma carcasei putand starni la fel de multe antipatii din partea fanilor Xiaomi ca si ecranul decupat.


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare