Telefoane

thumbs

Activitatile diviziei LG Mobile, suspendate in Coreea de Sud. Renunta LG la business-ul pe segmentul mobile?

25.04.2019, 17:52 By thumbs


In timp ce vasta majoritate a zvonurilor sunt concentrate pe esecul Samsung in a face din Galaxy Fold un succes rasunator pe segmentul telefoanelor pliabile, din tabara adversa apar informatii cum ca LG a suspendat cu totul productia de telefoane mobile in fabrica detinuta in Coreea de Sud.


Desi capabilitati de productie exista si in alte regiuni ale lumii, masura luata este una drastica pentru LG, punand sub semnul intrebarii capacitatea companiei de a mai fi un reper in randul producatorilor smartphone.


thumbs


Cert este ca lansarile de produse din ultimii doi ani nu au adus mari succese pentru divizia LG Mobile, profitul returnat fiind sub asteptari. Spre deosebire de HTC, care a abandonat orice sperante de redresare in industria smartphone directionand toate resursele ramase catre segmentul de accesorii VR, LG chiar a depus eforturi consistente pentru aducerea produselor la nivelul competitiei actuale.


Din pacate, vanzarile slabe obtinute cu generatii recente de telefoane LG nu lasa prea mult loc de manevra. In ciuda recomandarilor favorabile primite din partea multor publicatii, vanzarile nu au reusit sa urce la nivelul promis. De vina ar putea fi promovarea insuficienta facuta pe canalele media, dar si probleme aparute post-lansare, cum ar fi bug-uri si nemultumiri tinand de partea de software.


Citeste si: thumbsMotorola extinde familia Motorola One cu patru noi dispozitive


Potrivit publicatiilor sud-coreene, productia smartphone in unele fabrici LG Mobile este suspendata temporar, masura avand doar rolul de eficientizare a costurilor. Neoficial, LG ar fi mutat o parte din activitatea de productie in Vietnam, alte locatii viind disponibile in China, Brazilia si India. Cert este ca facilitatile de productie din Coreea de Sud erau responsabile de livrarea telefoanelor LG G si V series, oprirea acestora punand sub semnul intrebarii capacitatea companiei de a concura la gama high-end.


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare