Telefoane

thumbs

Huawei invita dezvoltatorii de aplicatii in AppGallery. Livreaza 1 milion de telefoane cu HongMeng OS

11.06.2019, 17:38 By thumbs


Mai sunt doar doua luni pana cand platforma Android va deveni inaccesibila pentru Huawei. Google Play Store este cel mai mare magazin de aplicatii din lume, iar clientii companiei vor avea cu siguranta o experienta mai slaba de utilizare a dispozitivelor daca nu vor putea instala aplicatiile pe care si le doresc. Astfel, producatorul chinez a inceput sa "curteze" dezvoltatorii de aplicatii, trimitandu-le e-mail-uri oficiale prin care sunt invitati sa isi publice creatiile si in AppGallery, alternativa proprietara la magazinul Google.


thumbs


Conform xda-developers, Huawei a trimis un e-mail in care prezinta App Gallery, in care sunt mentionate cifre precum 350 de milioane de dispozitive Huawei vandute in ultimii doi ani, cat si 270 de milioane de utilizatori activi ai magazinului. Iata intregul e-mail pe care compania l-a trimis:


"Subiect: [OFICIAL] Invitatie catre Huawei AppGallery


In ultimii doi ani, Huawei a livrat peste 350 de milioane de telefoane, jumatate dintre acestea ajungand in pietele vestice.


Toate telefoanele Huawei includ magazinul nostru oficial "AppGallery" pre-instalat la nivel global, cu 270 de milioane de utilizatori activi lunar.


Am realizat ca aplicatia dumneavoastra nu este inca publicata pe AppGallery.


Pentru a asigura o experienta de utilizare placuta pentru utilizatori, Huawei este determinat sa va asigure suport complet pentru a va ajuta sa publicati aplicatia pe AppGallery.


Va invitam astfel sa va alaturati comunitatii de 560.000 de dezvoltatori in mod gratuit, pe portalul nostru Huawei Developer."


Nu este clar daca aceasta miscare sugereaza ca negocierile cu Aptoide au esuat, sau daca Huawei continua sa dezvolte in continuare o platforma de distributie digitala a aplicatiilor in parteneriat cu aceasta companie.


thumbs


In acelasi timp, Huawei pare sa accelereze procesul de dezvoltare al sistemului de operare HongMeng/Ark/Oak OS. Compania lucreaza de aproape 7 ani la o alternativa la Android, insa abia acum, dupa sanctiunile Statelor Unite, acesta a devenit o solutie "reala". Compania pare sa fi inceput o perioada de testare la scara larga, livrand 1 milion de dispozitive echipate cu HongMeng OS catre testeri din toata lumea.


Conform Huawei, HongMeng va fi concentrat pe securitate, in primul rand, cu functii noi pentru protejarea datelor personale ale utilizatorilor. De asemenea, noul sistem de operare va rula pe toate dispozitivele pe care compania le dezvolta, de la smartphone-uri si tablete, pana la computere, televizoare inteligente si probabil masini inteligente, candva, in viitorul indepartat.


Citeste si: thumbsConflictul Huawei vs Statele Unite se transforma intr-un fiasco? Casa Alba cere amanarea cu 2 ani a interdictiilor impuse pana acum


Citeste si: thumbsSistemul de operare Huawei ar putea fi numit Oak OS. Lansarea ar putea fi foarte aproape


Citeste si: thumbsHuawei nu mai are voie sa instaleze din fabrica aplicatiile Facebook pe telefoanele sale


Citeste si: thumbsSeria Huawei Mate 30 ar putea debuta in septembrie fara Android pre-instalat


Citeste si: thumbsGoogle acuza administratia Trump ca pericliteaza securitatea Statelor Unite, blocand accesul Huawei la platforma Android


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare