Telefoane

thumbs

Galaxy A90 va fi un "flagship accesibil" de la Samsung, cu specificatii high-end si ecran fara notch

11.07.2019, 14:42 By thumbs


Samsung ar putea sa intre pe piata de smartphone-uri de tip "flagship accesibil" odata cu lansarea lui Galaxy A90. Doar dispozitivele Galaxy S si Galaxy Note erau echipate cu chipset-uri de top pana in prezent, insa se pare ca A90 va fi primul sau model mid-range premium cu procesor la fel de puternic precum modelele high-end si cu un design nou, cu ecran neperforat. Design-ul acestui model a fost dezvaluit de unul dintre producatorii de accesorii, care sugereaza ca vom avea parte de un telefon similar cu S9, dar cu hardware intern de S10.


thumbs


Dupa cum sugereaza si imaginea de mai sus, Galaxy A90 va fi un smartphone inspirat de design-ul lui Galaxy S9+. Acesta va beneficia de un design al capacului din spate cu un sistem de camere pozitionat central pe verticala. Acest sistem va beneficia insa de trei camere foto, in format 48+12+5 megapixeli, iar senzorul de amprenta lipseste de pe aceasta parte. Acesta a fost integrat insa in display, asemeni modelor Galaxy A50, A70 si A80, deja lansate. Se pare ca va exista si o alta versiune a lui Galaxy A90 cu un sistem de camere 48+8+5 megapixeli. Cel mai probabil, camera secundara este de tip ultra-wide, iar cea de-a treia este pentru adancime.


In partea de sus a telefonului putem observa un mic orificiu, probabil pentru camera foto frontala. Aceasta ar putea fi de tip pop-up, asemeni dispozitivelor OnePlus 7 Pro sau Vivo NEX, pozitionata insa central. Acest model renunta la sistemul de camera rotativ de pe Galaxy A80, care probabil ca ar creste si mai mult pretul dispozitivului.


Citeste si: thumbsSamsung a lansat toata gama Galaxy A in Romania, telefoane mid-range de la 700 la peste 3.200 lei


Zvonurile vorbesc despre integrarea unui chipset Snapdragon 855 si a unui modem 5G in Galaxy A90, ceva necaracteristic pentru gama mid-range premium de la Samsung. Va fi interesant de urmarit acest model insa, intrucat acesta ar putea fi cel mai ieftin telefon Samsung echipat cu modem 5G. Samsung Galaxy S10+ deja depaseste pragul de 1.000 de euro, in timp ce Note10 in varianta 5G va fi cu siguranta si mai scump.


Avand in vedere ca Galaxy A80 costa in Romania 3.200 lei, cu siguranta Galaxy A90 va fi mai scump decat atat chiar si in varianta 4G. Probabil ca Samsung va incerca sa pozitioneze acest model undeva sub 1.000 de euro in varianta 5G, pentru a oferi concurenta pentru modelele Xiaomi si Huawei care sunt deja lansate pe piata. Avand insa in vedere ca un Galaxy S10 poate fi cumparat deja la un pret redus de 3.400 lei, iar S10+ la 3.850 lei, A90 nu ar trebui sa fie mult mai scump de atat, mai ales cand luam in considerare sistemul de camera, care cu siguranta nu va fi la fel de performant.


Citeste si: thumbsSamsung Galaxy A90 va avea si versiune 5G


Citeste si: thumbsPrimele fotografii "oficiale" cu Galaxy Note10 si Galaxy Note10+. Butonul "power" lipseste


Citeste si: thumbsDupa Galaxy Fold, Samsung ar putea lansa si un smartphone cu ecran expandabil, care se ruleaza in interiorul carcasei


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare