Software

thumbs

Huawei anunta HarmonyOS, sistemul sau de operare proprietar care ar putea fi alternativa mult asteptata la Android

13.08.2019, 16:48 By thumbs


Huawei a anuntat astazi lansarea unui nou sistem de operare numit HarmonyOS 1.0. Acesta pare sa fie numele oficial al HongMeng OS, alternativa despre care s-a tot vorbit in ultima perioada la Android-ul celor de la Google. Se pare ca acest sistem de operare este construit special pentru a fi folosit pe o plaja larga de dispozitive si nu va fi momentan instalat pe smartphone-urile de top ale Huawei. Compania a vorbit despre compatibilitate cu ceasuri inteligente, display-uri inteligente, sisteme de infotainment in masini, sau boxe inteligente.


thumbs


HarmonyOS imprumuta cateva idei de la conceptul Fuchsia OS de la Google, fiind o platforma construita pe un micro-kernel. Huawei spera ca Harmony OS sa fie primul dispozitiv care ofera o experienta de utilizare fara bariere intre dispozitive. Prin arhitectura sa, software-ul ar trebui sa aiba un proces de comunicare de cinci ori mai rapid pentru folosirea resurselor eficient fata de alte sisteme de operare de pe piata.


Conform Huawei, securitatea datelor sta la baza HarmonyOS, acesta integrand TEE (Trusted Execution Environment), care ar trebui sa protejeze utilizatorii. In acelasi timp, faptul ca micro-kernelul are de 1.000 de ori mai putin cod fata de kernelul de Linux, sugereaza ca vor fi mai putine vulnerabilitati posibile in viitor.


"Intram intr-o era in care utilizatorii se asteapta la o experienta inteligenta si holstica pe toate dispozitivele si in toate situatiile. Pentru a oferi asta, am simtit ca este important sa avem un sistem de operare cu capabilitati "cross-platform". Aveam nevoie de un sistem de operare care ofera suport pentru aceste cazuri de utilizare, care poate fi folosit pe o plaja larga de dispozitive si platforme si care poate sa se ridice la asteptarile consumatorilor prin latenta scazuta si securitate ridicata." a declarat Richard Yu, CEO-ul diviziei Consumer al Huawei.


Ce nu a mentionat Yu este compatibilitatea noului HarmonyOS cu smartphone-urile. Acesta va fi disponibil in format open source pentru dezvoltatori, iar primul obiectiv este construirea unui ecosistem de aplicatii pentru mai multe tipuri de dispozitive in China. Odata ce Harmony devine popular in China, acesta va fi dezvoltat si pentru utilizare la nivel global. Primele dispozitive cu HarmonyOS vor fi lansate in cursul acest an, probabil din categoriile weareables, pentru inceput.


Citeste si: thumbsMate 30 Lite ar putea fi primul smartphone Huawei echipat cu un OS non-Android


Citeste si: thumbsNoi fotografii cu Huawei Mate 30 si Mate 30 Pro dezvaluite de un producator de huse


Citeste si: thumbsVanzarile de telefoane Huawei, salvate de cumparatorii patrioti care au cumparat mai mult in tara natala


Citeste si: thumbsHuawei pregateste dezvaluirea HongMeng OS foarte curand. Primul telefon cu noul sistem de operare se lanseaza in 2019


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare