Software

thumbs

Microsoft doteaza browserul Edge cu functie de sintetizare vocala care imita aproape perfect vocea umana

15.08.2019, 18:57 By thumbs


Foarte util pentru utilizatorii cu deficiente de vedere, Microsoft Edge va putea textul paginilor web in voce naturala, aproape identica celei folosita de o persoana reala.


thumbs


Disponibila deocamdata ca build experimental celor inrolati in programul Windows Insider, noua versiune Microsoft Edge poate citi orice bucata de text selectata din paginile web folosind un motor de sinteza vocala asistat cu tehnologii de procesare neurala.


Versiunea finala a aplicatiei va include mai multe tipuri de voci feminine si masculine dintre care sa alegem. Cele bazate pe procesare neurala vor suna mult mai bine, insa vor fi marcate cu insemnul "online" indicand nevoia unei conexiuni la internet pentru folosire.


Pe langa imbunatatirea adusa browserului Edge, Microsoft pune la dispozitia dezvoltatorilor si API-ul numit JavaScript SpeechSynthesis, care poate fi integrat in diverse aplicatii si chiar pagini web pentru a beneficia sinteza vocala.


Citeste si: thumbsMicrosoft Edge primeste noi functii anti-tracking, pentru blocarea practicilor agresive de urmarire a utilizatorilor


Desi se afla la faza de testare, noul motor pentru sinteza vocala asistat cu tehnologii de procesare neurala functioneaza deja foarte bine, ramanand doar de vazut daca Microsoft va oferi acest serviciu si pentru vorbitorii altor limbi de circulatie internationala.


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare