Software

thumbs

Microsoft Edge bazat pe Chromium, lansat oficial

16.01.2020, 12:18 By thumbs

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Browser-ul Microsoft Edge are de astazi o noua forma. Acesta renunta la vechea platforma proprietara si adopta Chromium, acelasi browser open-source pe care este bazat si Google Chrome. Astfel, Microsoft spera sa ofere un browser integrat in Windows 10 care sa nu necesite inlocuire la prima instalare, integrand toate avantajele lui Chrome, dar fara "bagajul" serviciilor Google integrate. In teorie, noul Edge ar trebui sa consume mai putine resurse si sa fie mai rapid decat Chrome.


thumbs


Cei care aveau deja instalata versiunea "Preview" a lui Microsoft Edge cu motor Chromium primesc actualizarea la verisunea finala direct din browser. Ceilalti utilizatori vor trebui insa sa il instaleze manual, prin download de pe site-ul Microsoft. Acesta este momentan disponibil nu doar pentru Windows 10 si macOS, ci si pentru versiuni mai vechi de Windows, dar si pentru platforme mobile precum Android si iOS. Practic, Microsoft doreste sa creeze un browser universal, care sa permita mutarea intre dispozitive prin sincronizarea continutului.


Desigur, motorul, de cautare implicit din Microsoft Edge va fi Bing, insa acesta poate fi schimbat in Google. Pe langa compatibilitatea cu mai multe platforme si sisteme de operare, Microsoft se lauda si cu setarile de intimitate pe care le ofera, utilizatorii fiind in control al datelor personale. Edge integreaza unelte care sa permita urmarirea sau sa ascunda activitatea utilizatorilor sai online.


Cei care sunt pe Windows 10 si doresc sa mai astepte, vor primi noul Edge printr-un update de Windows 10, care va inlocui vechea versiune, livrata cu sistemul de operare. Acest update va schimba complet si pictograma aplicatiei. Originalul Edge inca pastra vechea identitate de brand care facea referire la "batranul" Internet Explorer. Noul Edge are o pictograma mai stilizata, similara cu cochilia unui melc si colorata in nuante de albastru si verde.


Daca vreti sa incercati Edge in defavoarea Chrome, vestea buna este ca browser-ul Microsoft este compatibil inclusiv cu extensiile de Chrome.


Citeste si: thumbsMicrosoft corecteaza o vulnerabilitate Windows 10 care inlesneste propagarea de malware


Citeste si: thumbsMicrosoft inchide suportul software pentru Windows 7. Ce urmeaza pentru vechiul sistem de operare


Citeste si: thumbsBrowser-ul Edge bazat pe Chromium este acum disponibil in varianta beta


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare