Software

thumbs

Microsoft va lansa sistemul antivirus proprietar Defender pe iOS si Android

21.02.2020, 11:15 By thumbs


Sistemul de securitate si antivirus integrat in sistemul de operare Windows, Defender, va fi lansat in curand si pe sistemele de operare mobile Android si iOS. Microsoft a dezvaluit aceste planuri de curand, iar software-ul va putea fi folosit in special de catre companii pentru a-si feri angajatii de atacuri de tip malware si phishing. Aceasta nu este prima data cand Defender este disponibil pe o alta platforma decat Windows, Defender Advanced Threat Protection fiind deja lansat pe macOS.


thumbs


Conform anuntului, Defender Advanced Threat Protection (ATP) va servi drept un strat in plus de protectie pentru utilizatorii de mobile si va servi drept protectie preventiva pentru atacuri, va putea detecta intruziunile si va oferi unelte automatizate pentru investigatii si raspuns pentru posibile vulnerabilitati.


Conform Rob Lefferts de la Microsoft, Defender ATP va fi folosit pentru atacuri din exteriorul platformelor iOS si Android, intrucat acestea sunt deja platforme destul de sigure atunci cand vine vorba despre instalarea de malware:


"Sunt platforme destul de sigure, dar "destul de sigur" nu este acelasi lucru cu sigur. Malware nu se intampla de obicei pe aceste platforme", a declarat Lefferts.


Singurele metode prin care poti instala malware pe Android, de exemplu, este sa aprobi instalarea de aplicatii din surse neoficiale, din afara Google Play Store. Defender va putea detecta astfel de atacuri si le va bloca. De asemenea, va putea detecta pagini de phishing, care doresc sa "fure" datele personale ale utilizatorilor.


Citeste si: thumbsWindows Defender, lasat partial nefunctional de un patch distribuit prin Windows Update


Citeste si: thumbsWindows Defender, antivirusul gratuit livrat cu Windows 10, va putea bloca si elimina aplicatii nedorite


Citeste si: thumbsKaspersky acuza Microsoft ca forteaza dezactivarea produselor antivirus rivale, scotand in fata Windows Defender


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare