Software

thumbs

iOS 13.4 si iPad OS 13.4 lansate oficial. Tabletele iPad primesc suport oficial pentru mouse si trackpad

25.03.2020, 16:57 By thumbs


Apple a lansat aseara noi versiuni ale tuturor sistemelor sale de operare pentru dispozitive mobile si nu numai. Compania obisnuieste sa actualizeze totul simultan, intrucat o mare parte din codul care sta la baza sistemelor sale de operare este comun, totul avand la baza macOS. Printre functionalitatile noi pe care utilizatorii le primesc se numara in primul rand suportul oficial pentru mouse si trackpad pentru toate tabletele iPad care inca primesc actualizari.


Utilizatorii de iPhone nu au foarte multe motive de bucurie cu ocazia noului update. Tot ce face iOS 13.4 este sa rezolve niste bug-uri, sa adauge noi figurine Memoji pe care le pot folosi in iMessage si FaceTime, cat si rezolvarea unor probleme legate de integrarea CarPlay in anumite aplicatii. Un avantaj de care vor beneficia insa toti utilizatorii de produse Apple care folosesc Safari pentru browsing este insa faptul ca browser-ul va bloca automat cookie-urile care colecteaza date, fara a fi necesar un alt software dedicat. Fie ca folosesti iPhone, iPad sau macOS, vei beneficia de aceasta functie.


thumbs


La fel ca si in cazul lansarii iPadOS din toamna, utilizatorii de tablete Apple au cel mai mult de castigat de pe urma noului software. Versiunea 13.4 adauga suport oficial pentru mouse si trackpad-uri, cu tot cu gesturi pentru scroll, pentru trecerea de la o aplicatie la alte cateva scurtaturi. Din pacate, tastatura oficiala Magic Keyboard pentru iPad Pro se va lansa abia in luna mai, in timp ce solutiile de la parteneri precum Logitech vor intarzia probabil tot pana atunci. Poti folosi insa acum un iPad cu un mouse, iar elementele din interfata vor reactiona corespunzator. Acest lucru apropie acum tabletele de la Apple mai mult de ideea unui computer.


Alaturi de iOS 13.4 si iPadOS 13.4, Apple a lansat si o noua versiune de tvOS pentru Apple TV, un nou update pentru boxa inteligenta HomePod, cat si watchOS 6.2 pentru ceasurile Apple Watch. macOS Catalina primeste de asemenea update-ul 10.15.4. Toate dispozitivele pot acum sa creeze foldere in iCloud Drive care pot fi partajate cu alti utilizatori, in timp ce Netflix va putea reda dupa update continut in HDR direct in browser-ul Safari. O alta noutate ar fi posibilitatea de a cumpara aplicatii pentru toate dispozitivele simultan de pe AppStore, daca exista variante compatibile cu iOS, iPadOS si macOS dedicate.


In general, Apple nu obisnuieste sa mai lanseze actualizari noi pentru dispozitivele care nu sunt pe ultimele versiuni de software, insa in ultima vreme a inceput sa faca asta. Este probabil vorba despre un soi de actualizare de securitate, care sa asigure compatibilitate intre modelele vechi de dispozitive si cele noi. De exemplu, cei care au iPhone 5S, 6, iPad Air 1, iPad Mini 2 si iPad Mini 3 pot instala acum iOS 12.4.6. Utilizatorii de Apple TV din generatia 3 pot acum instala versiunea software 7.5, in timp ce prima generatie de Apple Watch a primit update-ul watchOS 5.3.6. Aceste dispozitive sunt vechi de peste 4-5 ani.


Citeste si: thumbsLista "neoficiala" a dispozitivelor iPhone si iPad care primesc update la iOS 14


Citeste si: thumbsMicrosoft va lansa sistemul antivirus proprietar Defender pe iOS si Android


Citeste si: thumbsApple anunta noul MacBook Air mai ieftin, tabletele iPad Pro cu camera LiDAR si o tastatura de 300 de dolari


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare