Telefoane

thumbs

Vivo S6 este un telefon 5G accesibil echipat cu procesor Samsung Exynos

03.04.2020, 13:40 By thumbs


Seria de procesoare Exynos de la Samsung este cel putin controversata. Compania sud coreeana produce in fiecare an cipuri high-end si mid-range pentru telefoanele sale, insa le ofera doar in anumite regiuni. Acestea sunt considerate a fi inferioare alternativelor Snapdragon de la Qualcomm, insa se pare ca exista companii care aleg sa cumpere astfel de procesoare de la Samsung in detrimentul altor variante. Vivo, producatorul chinez de telefoane, lanseaza un telefon 5G echipat cu chipset Exynos, insa nu foloseste decat varianta mid-range nu cea de top, de pe Galaxy S20.


Noul Vivo S6 5G va fi lansat foarte curand in China si este unul dintre putinele telefoane echipate cu Exynos 980, un chipset de medie din generatia noua, echipat cu un modem 5G performant de la Samsung. Acesta beneficiaza de doua nuclee Cortex-A77 puternice si sase nuclee eficiente Cortex-A55, alaturi de un cip dedicat pentru AI.


thumbs


Fiind un model mid-range, telefonul este compatibil doar cu retele 5G sub-6GHz, adica cele non-standalone, care functioneaza pe infrastructura deja existenta. Astfel, vitezele de internet vor fi mai mari, insa aportul de performanta nu va fi la fel de mare ca in cazul retelelor mmWave. Acele retele insa nu sunt foarte populare inca, intrucat necesita o investitie mare din partea operatorilor, fiind nevoie de multe antene.


Restul configuratiei consta intr-un display Full HD+ de 6,44" pe tehnologie OLED, 8 GB RAM, 128 sau 256 GB stocare si un sistem de patru camere pe partea din spate (48+8+2+2 megapixeli, fara zoom). Senzorul de amprenta este integrat in display, telefonul include in continuare un jack pentru casti de 3,5mm si ofera un acumulator "generos" de 4.500 mAh.


Acest model probabil ca nu se va vinde in foarte multe alte tari in afara Chinei, insa pentru publicul de acolo, acesta va fi foarte accesibil pentru un model cu 5G. Varianta de baza costa 2.700 yuan, adica 350 euro, in timp ce varianta cu 256 GB costa 3.000 yuan, adica 400 euro.


Citeste si: thumbsVivo Apex 2020: telefonul cu camera in spatele ecranului, incarcare wireless la 60W si camera cu stabilizare "gimbal"


Citeste si: thumbsHuawei, Oppo, Vivo si Xiaomi lucreaza la o platforma comuna care sa ofere o alternativa la Google Play Store


Citeste si: thumbsVivo lanseaza X30 si X30 Pro cu procesoare Exynos 980 5G inaintea Samsung


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare