Telefoane

thumbs

Oppo va prezenta noua sa tehnologie de incarcare rapida la 125W: 0-100% in mai putin de 30 minute

13.07.2020, 12:11 By thumbs

Producatorii de telefoane Android din China au redefinit in ultimii ani limitele vitezelor de incarcare rapida pe telefoane. Oppo, deja unul dintre liderii pietei atunci la acest capitol pare sa doreasca si mai mult. Compania planuieste sa anunte o noua tehnologie SuperVOOC, care ar putea dubla viteza de incarcare fata de cea din prezent. Nu este tocmai clar cum va reusi sa implementeze asta pe telefoane fara ca acestea sa dezvolte alte probleme, dar Oppo spune ca va prezenta o tehnologie de incarcare de 125W.

Oppo ar fi primul producator de telefoane cu incarcare la 125W

In prezent, telefoanele de top de la Oppo, modelele Find X2 si X2 Pro sunt livrate cu cele mai puternice adaptoare de priza de pe piata. Adaptoarele de priza SuperVOOC de 65W sunt de cel putin doua ori mai mari decat cele ale altor companii. Acestea reusesc insa sa incarce telefoanele de la 0 la 100% in mai putin de o ora. Compania spune ca incarcarea se face in aproximativ 45 de minute, lucru care poate fi si verificat. Desigur, telefoanele se incalzesc foarte mult la incarcare rapida, iar inclusiv liderul companiei a recunoscut ca aceste tehnologii pot deteriora acumulatorii pe termen lung.

Utilizatorii oricum isi schimba telefoanele odata la doi sau trei ani, deci pana cand incep sa se simta efectele negative ale degradarii acumulatorilor, acestia trec la un model nou. Incarcarea la viteza dubla, de 125W ar putea sugera ca exista posibilitatea de a incarca un telefon de la 0 la 100% in mai putin de jumatate de ora.

Compania ofera deja cea mai rapida incarcare pe smartphone-uri

Oppo "triseaza" totusi cu aceasta incarcare rapida. Telefoanele Find X2 si X2 Pro includ la interior o baterie realizata din doi acumulatori lipiti. Astfel, fiecare se incarca individual la 32,5W, pentru un total de 65W. Nu este atat de important cum atinge Oppo aceasta performanta, intrucat rezultatele sunt mai importante decat tehnologia in sine. Totusi, avand in vedere acest detaliu, s-ar putea sa intuim cum va incerca compania sa atinga performante si mai mari.

Cel mai probabil, Oppo va alege un design cu patru celule separate, fiecare cu propria magistrala de incarcare. Astfel, fiecare acumulator in parte ar putea sa se incarce tot la 30-31W independent, pentru un total de 125W in total. Detaliile complete vor fi anuntate pe data de 15 iulie, spune Oppo, unde va demonstra tehnologia in fata membrilor din presa locala de specialitate.

sursa: GSM Arena

Articolul Oppo va prezenta noua sa tehnologie de incarcare rapida la 125W: 0-100% in mai putin de 30 minute apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare