Telefoane

thumbs

iQOO prezinta oficial FlashCharge la 120W. Incarca un telefon in doar 15 minute

13.07.2020, 13:12 By thumbs

In aceeasi zi in care Oppo a anuntat ca va prezenta tehnologia de incarcare rapida la 125W, iQOO, brandul secundar de la Vivo prezinta o tehnologie similara, cu putere de 120W. Compania sustine ca noul sau telefon de gaming, pe care il va lansa in luna august, se incarca in doar 15 minute de la 0 la 100%, cu posibilitatea de a avea peste 50% din baterie incarcata in doar 5 minute. Este foarte interesant in special faptul ca iQOO a dezvaluit si modul in care a reusit sa atinga aceasta performanta.

iQOO pregateste incarcare rapida la 120W

Prezentarea iQOO a avut loc in China si a durat fix 15 minute. Aceasta a inceput cu atasarea unui cablu de incarcare la o varianta de test a telefonului inca neanuntat in mod oficial si s-a terminat atunci cand acesta a atins valoarea de incarcare de 100%.

Tehnologia iQOO de incarcare rapida la 120W se numeste FlashCharge si este realizata folosind un adaptor de priza de 120W (20V 6A). Acesta dispune de doua asa numite "Flash Pump" (pompe) care primesc fiecare cate 20V la 3A si convertesc acest curent in 10V la 6A. Astfel, in telefon ajunge curent la 10V la 12A, putere care este din nou impartit in doua.

Asemeni Oppo, si iQOO include doi acumulatori separati, care se incarca fiecare in paralel la 5V si 12A. Fiecare dintre acumulatori are o capacitate de 2.000 mAh. Fiind vorba despre un model de gaming, iQOO spune ca noul telefon va include si o solutie mai performanta de racire interna, care sa protejeze in special placa de baza a telefonului de caldura ridicata care va fi degajata de acumulatori in timpul incarcarii.

thumbs

In timp ce solutia iQOO FlashCharge 120W va fi lansata pe un telefon de gaming, solutia Oppo la 125W probabil ca va fi integrata prima data pe un telefon mai "traditional".

sursa: GSM Arena

Articolul iQOO prezinta oficial FlashCharge la 120W. Incarca un telefon in doar 15 minute apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare