Telefoane

thumbs

Apple scade valoarea la trade-in a modelelor mai vechi de iPhone

13.07.2020, 13:12 By thumbs

Se pare ca Apple se pregateste de lansarea iPhone 12 cu o traditionala scadere a preturilor de "trade-in" a modelelor mai vechi de telefoane. Momentan, compania scade valoarea pe care o va oferi celor care aleg sa dea telefonul vechi la schimb pentru o reducere din pretul unui model nou. Desigur, noile preturi vor fi valabile momentan pentru achizitia de modele din gama iPhone 11, XR si SE, care sunt inca la vanzare, intrucat variantele iPhone 12 nu au fost inca anuntate in mod oficial.

Cei care vor sa predea un iPhone mai vechi vor primi mai putini bani la trade-in

Practic, Apple scade acum din valoarea maxima a majoritatii modelelor de iPhone-uri deja lansate aproximativ 50 de dolari americani. Modelele iPhone care mai sunt primite in programul trade-in pornesc de la iPhone 6 si SE si ajung pana la modelele de top din gama iPhone XS. Preturile sunt desigur mai mici decat ceea ce ai obtine prin intermediul vanzarii second-hand independente.


iPhone XS Max - pana la 450 dolari
iPhone XS - pana la 370 dolari
iPhone XR - pana la 270 dolari
iPhone X - pana la 280 dolari
iPhone 8 Plus - pana la 220 dolari
iPhone 8 - pana la 170 dolari
iPhone 7 Plus - pana la 130 dolari
iPhone 7 - pana la 110 dolari
iPhone 6s Plus - pana la 100 dolari
iPhone 6s - pana la 70 dolari
iPhone 6 Plus - pana la 45 dolari
iPhone 6 - pana la 30 dolari
iPhone SE (prima generatie) - pana la 30 dolari

Valoarea estimata a acestor dispozitive a scazut cu 50 de dolari pentru unele modele de top precum modelele iPhone XS si XS Max, cu 40 de dolari pentru iPhone X si cu 30, 20 si 10 dolari pentru alte modele mai vechi. Singurele variante care nu au avut schimbari in valoare au fost modelele iPhone 6, iPhone SE, iPhone 6S Plus si iPhone 8.

Aceasta valoare este insa cea maxima, daca aduci la trade-in un telefon intr-o stare buna de functionare, fara probleme. Valoarea estimata este apoi scazuta din pretul de la raft al unui model curent. Probabil ca dupa lansarea iPhone 12, variantele iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max si iPhone SE (generatia a doua) vor fi acceptate la trade-in pentru cumpararea unui model nou.

sursa: Apple via MacRumors

Articolul Apple scade valoarea la trade-in a modelelor mai vechi de iPhone apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare