Software

thumbs

Cum poti controla Google Chrome tastand comenzi direct in bara de adrese

28.11.2020, 15:37 By thumbs

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Numite Chrome Actions, noile comenzi permit accesarea imediata a celor mai importante functii din browserul Chrome.

Bara de adrese a incetat de mult sa fie doar un loc in care tastezi adresele site-urilor pe care vrei sa le accesezi, functionand deopotriva ca interfata directa cu motorul de cautare preferat, si chiar accesarea unor sectiuni ascunse ale browserului web.

Incepand cu versiunea Chrome 87, poti folosi bara de adrese si ca o linie de comanda prin care ceri browserului web sa faca anumite lucruri care, in mod normal, presupuneau vizite in meniul Settings. Denumite Chrome Actions, acestea sunt in esenta fraze atribuite unor functii anume suportate de aplicatie:


delete history - permite stergerea istoricului de navigare web
update browser - verifica disponibilitatea unei noi versiuni Chrome
launch incognito mode - deschide o noua fereastra de navigare incognito
update credit card info - acces direct la sectiunea unde sunt salvate datele carului de credit
edit passwords - aduce pe ecran sectiunea din meniul Setting unde sunt listate parolele memorate de browserul web
translate this - acces direct la serviciul Google Translate

Cu siguranta, folosirea unora dintre scurtaturile prezentate mai sus nu va fi mai rapida pentru utilizatorii Chrome experimentati (ex. poti activa modul incognito si folosind combinatia de taste CTRL-SHIFT-N), dar in anumite situatii poti economisi timp evitand vizite repetate in meniul Settings. Astfel, chiar daca va ramane una dintre functiile ascunse de care majoritatea utilizatorilor nu vor sti niciodata, suportul declansarea prind comenzi directe a anumitor functii adauga la flexibilitatea de care au parte utilizatorii Chrome.

thumbs

Inca aflat la stadiu experimental, suportul Chrome Actions trebuie activat mai intai de la sectiunea chrome://flags.

Merita spus si ca functionalitatea adusa de Google nu reprezinta o noutate absoluta, aceasta fiind implementata sub diverse forme si in alte browsere web.

Articolul Cum poti controla Google Chrome tastand comenzi direct in bara de adrese apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare