×

Accesorii

Review incarcator de birou 7-in-1: incarcare rapida in sase porturi si placuta wireless inclusa

Review incarcator de birou 7-in-1: incarcare rapida in sase porturi si placuta wireless inclusa

26.11.2021, 10:57 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Un incarcator de birou este la fel ca o masina de spalat vase sau un uscator de rufe - iti dai seama abia dupa ce il ai cat de util este.

Am testat recent un model bun marca Win How Solution, dar acela nu oferea cele mai mari viteze de incarcare, iar puterea scadea daca la el erau conectate mai multe dispozitive simultan. Am primit recent la teste un model 7-in-1 de la MyTrendyPhone, cu sase porturi USB (cinci USB-A, unul USB-C) si placuta de incarcare intergrata.

Statia de incarcare este realizata din policarbonat negru, iar aproape toata suprafata sa este acoperita cu un material mat, care previne alunecarea obiectelor asezate pe placuta wireless.

Pe doua zone din partea din spate a dispozitivului sunt grile de racire. Dispozitivul nu se incalzeste, insa, niciodata prea mult, indiferent cate electronice sunt conectate la el.

Incarcatorul de birou este livrat impreuna cu un cablu de alimentare cu lungime de 1 metru si stecher european.

Singurul lucru care nu imi place la acest dispozitiv este lipsa unor picioruse din cauciuc sau silicon pe partea inferioara, care l-ar fi fixat mai bine pe birou.

Ar fi fost util si un buton On/Off care sa permita oprirea rapida a dispozitivului atunci cand utilizatorul lipseste mai mult timp de acasa. Pentru cei care nu stiu, placutele de incarcare wireless consuma energie (putina) chiar si atunci cand nu sunt folosite, dar sunt lasate conectate la priza. Pentru a opri statia singura solutie este scoaterea cablului de alimentare.

thumbs

Caracteristici tehnice:

Putere de incarcare fara fir: standard 5 W (max. 10 W)
Iesire QC 3.0: 5V / 3A, 9V / 2A, 12V / 1.5A
Iesire USB-C: 5V / 3A
Iesire USB-A: 5V / 2.4A
Curent de intrare: AC 100-240 V 50/60Hz
Lungime cablu: 100 cm

Multe optiuni de incarcare

Incarcatorul de birou include patru porturi de tip USB-A, cu interior verde, care ofera incarcare rapida (5V / 2.4 A).

Exista si doua porturi speciale, aflate in stanga si in dreapta celor obisnuite. Unul dintre acestea, cel USB-A cu interior rosu, dispune de suport pentru tehnologia Qualcomm QuickCharge 3.0 (5V / 3A, 9V / 2A, 12V / 1.5A). QC 3.0 are potentialul de a incarca un smartphone compatibil de la 0 la 80% in doar 35 de minute. Puterea maxima oferita este de 36W.

Al doilea port special este unul USB-C cu functie Power Delivery (PD). Acest standard a fost gandit pentru a oferi, la fel ca QC 3.0, viteze de incarcare mult mai mari. Folosind un cablu USB-C, tehnologia poate oferi o putere de pana la 60W. Cu un cablu EMCA special puterea maxima poate fi de 100W.

In ceea ce priveste placuta wireless, aceasta foloseste standardul Qi si ofera o putere maxima de 10W pe dispozitivele compatibile.

Pe langa faptul ca inlocuieste mai multe incarcatoare, un astfel de dispozitiv mai ofera un avantaj important. Am conectat la el cabluri cu iesiri diferite - USB-C, micro-USB, cel al ceasului smart - si le-am lasat acolo. Astfel, nu am mai cautat prin sertare de fiecare data cablul de care aveam nevoie pentru un anumit gadget.

Concluzie

Statia de incarcare 7-in-1 testata este silentioasa, nu se incalzeste, iar vitezele de incarcare oferite sunt foarte bune. Tehnologiile QC 3.0 si PD incluse reprezinta un avantaj important pentru acest model. Nu in ultimul rand, dispozitivul are protectie la scurtcircuit, supratensiune si supraincarcare.

Pe de alta parte, ar fi fost utile niste picioruse care sa fixeze mai bine dispozitivul pe birou, dar si un buton de oprire pentru momentele cand statia nu este folosita mai mult timp.

Dispozitivul testat costa 215,60 lei in magazinul online MyTrendyPhone.ro.

Articolul Review incarcator de birou 7-in-1: incarcare rapida in sase porturi si placuta wireless inclusa apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare