Software

Google anunta falimentul in Rusia, acuzand autoritatile de confiscarea conturilor bancare

Google anunta falimentul in Rusia, acuzand autoritatile de confiscarea conturilor bancare

19.05.2022, 17:27 By thumbs

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Google este pe cale sa anunte primul faliment din istoria companiei, divizia creata pentru administrarea activitatilor comerciale din Rusia fiind in imposibilitatea de primi si efectua orice fel de plati, dupa ce conturile administrate de banci locale au fost in esenta confiscate de autoritati.

In timp ce reprezentantii guvernelor din unele tari europene vorbesc, mai in gluma sau mai in serios, despre confiscarea activelor bancare detinute de Rusia si folosirea acestora in scopul reconstruirii oraselor din Ucraina bombardate de armata rusa, autoritatile de la este forteaza companiile straine ramase captive sa-si vanda activele detinute la preturi derizorii, sub amenintarea nationalizarii fortate a afacerii "lasate de izbeliste".

Potrivit declaratiei oficiale, conditiile economice dificile "au facut imposibile functionarea birourilor Google din Rusia, remunerarea angajatilor locali, plata furnizorilor si a partenerilor de afaceri, respectiv achitarea altor obligatii financiare.

La fel ca multe alte companii occidentale care au ales in trecut sa-si extinda activitatea si pe piata din Rusia, Google este prins intre solicitarea mai mult sau mai putin expresa de a boicota prin orice mijloace agresiunea rusa impotriva unei alte tari europene si nevoia de a continua sa functioneze ca si business comercial. De parca presiunile din afara Rusiei nu erau de a ajuns, acum si Puterea de la Kremplin a luat masuri concrete pentru blocarea completa a oricaror activitati comerciale din partea companiei perceputa drept un exponent al adversarului politic de peste ocean. In pofida tuturor barierelor ridicate, ramura internationala a companiei anunta ca Google va continua sa ofere servicii esentiale, precum Search, YouTube, Gmail, Maps si Android pentru consumatorii din Rusia, deocamdata.

Recent, Roskomnadzor, militia creata pentru impunerea cenzurii in mediul online, a solicitat YouTube ridicarea restrictiilor la adresa canalelor de propaganda asociate cu media ruseasca. Luna trecuta, o televiziune rusa anunta confiscarea a 1 miliard de ruble (aproximativ 15 milioane dolari) din fondurile Google, cu titlu de despagubire pentru refuzul de a restabili accesul la canalele YouTube detinute de televiziunea respectiva.

Desi Rusia a luat aproape toate masurile posibile pentru a opri accesul propriei populatii la platformele occidentale de stiri si aproape orice alte surse de informare care nu se afla sub controlul direct al aparatului de cenzura Roskomnadzor, autoritatile inca ezita cu interzicerea completa a accesului YouTube. Una din posibilele explicatii ar fi aceea ca masura ar starni prea multe resentimente in randul populatiei generale, deja privata de majoritatea "beneficiilor" asociate cu traiul occidental. Aparent, 90 milioane din populatia de 144 milioane locuitori a Rusiei frecventeaza YouTube, blocarea completa a platformei constituind un exercitiu de forta riscant, chiar si pentru standardele puterii de la Kremlin.

Articolul Google anunta falimentul in Rusia, acuzand autoritatile de confiscarea conturilor bancare apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare