Software

Microsoft ar vrea sa readuca widget-urile pe desktop-ul Windows 11. Pentru inceput, cu o caseta...

Microsoft ar vrea sa readuca widget-urile pe desktop-ul Windows 11. Pentru inceput, cu o caseta Bing Search

19.05.2022, 19:31 By thumbs

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Propusa ca si actualizare optionala pentru utilizatorii mai putin atenti, noua functie vine sa aduca "continut interactiv" pe desktop-ul Windows 11.

De fapt, noutatea este doar un widget nu foarte diferit de cele folosite si apoi abandonate, inca de pe vremea lui Windows Vista (anul 2007). Diferenta este ca acum practic toata lumea detine macar un smartphone iar conceptul de widget-uri nu mai este chiar atat de strain, ramanand doar ca Microsoft sa reuseasca cumva sa dea o utilitate acestora pe formatul PC-urilor deskop.

Vestea buna este ca interfata pentru motorul de cautare Bing, suprapusa peste wallpaper-ul Windows, poate fi eliminata relativ usor, daca stii cum. Astfel, utilizatorii cele mai noi versiuni Windows 11 preview pot rezolva "problem" cu click dreapta pe desktop, urmat de selectarea optiunii Show more options + Show search. Urmand bifarea/debifarea acestei optiuni va fi necesara si repornirea PC-ului, pentru ca modificarile sa fie aplicate.

thumbs

Oarecum amuzant este ca scopul dorit de Microsoft, cel mai probabil nu va fi realizat oricum. Spre deosebire de anul 2007, acum, majoritatea utilizatorilor Windows petrec mare parte din timp folosind browser-ul web. Si cum acesta ofera deja o functie de cautare in cea mai comoda locatie cu putinta - bara de adrese, adaugarea a inca unui widget pe desktop-ul Windows are sanse minime sa convinga utilizatorii sa foloseasca alt browser web, decat cel cu care sunt deja familiarizati. Nici argumentul atragerii utilizatorilor catre browser-ul Edge nu are prea mare greutate, din moment ce afisarea rezultatelor pentru cautari pornite de pe desktop-ul Windows 11 se loveste de aceeasi strategie paguboasa, in care deturnarea utilizatorilor catre un browser web nefamiliar se va lovi in mod inevitabil de respingerea acestuia, in favoarea solutiei deja familiara.

Deocamdata, ramane de vazut daca Microsoft va merge mai departe cu "oficializarea" acestui experiment, riscand si mai multa antipatie din partea utilizatorilor care au acceptat fara prea multa convingere upgrade-ul Windows 11.

Articolul Microsoft ar vrea sa readuca widget-urile pe desktop-ul Windows 11. Pentru inceput, cu o caseta Bing Search apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare