Software

DuckDuckGo, motorul de cautare axat pe securitate, nu mai este atat de sigur dupa ce a trecut la...

DuckDuckGo, motorul de cautare axat pe securitate, nu mai este atat de sigur dupa ce a trecut la Microsoft

26.05.2022, 18:32 By thumbs

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

DuckDuckGo si-a castigat notorietatea ca un serviciu de cautare care nu colecteaza date personale. Afirmatia anterioara este in continuare valabila, atat timp cat nu te referi la serviciile Microsoft.

La fel ca alte proiecte ambitioase, dar nerealiste din punct de vedere a perspectivelor de monetizare, motorul de cautare DuckDuckGo a fost in cele din urma "absorbit" de unul dintre gigantii tehnologici cu care avem de-a face zi-de-zi. In cazul de fata Microsoft.

Incercand sa pastreze aparentele, administratorii DuckDuckGo au sustinut ca parteneriatul cu Microsoft nu va interffera cu statutul companiei, de serviciu care re nu colecteaza date personale si nu-si urmareste in niciun fel utilizatorii. Doar ca, adevarul este undeva la mijloc.

In continuare, utilizatorii DuckDuckGo sunt feriti de colectarea de informatii pentru cautarile care includ si servicii terte, precum Facebook si Google. In schimb, fisierele cookie asociate unor servicii Microsoft, precum Linkedin si Bing, nu sunt afectate in niciun fel. Astfel, am putea spune ca motorul de cautare DuckDuckGo nu imparte datele tale cu nimeni, exceptand Microsoft.

Confruntat cu descoperirile confirmate de investigatii independente, CEO-ul Gabriel Weinberg nu a putut decat sa admita ca a permis Microsoft sa ocoleasca anonimitatea promisa de serviciul DuckDuckGo. Potrivit acestuia, compromisul este rezultatul unei intelegeri facute cu Microsoft, prin care motorul DuckDuck Go obtine acces la tehnologiile Bing, spre augmentarea functiei de cautare.

In realitate, DuckDuckGo pare ca si-a pierdut principalul argument prin care-si justifica existenta, acela de a oferi cautari anonime, care ocolesc serviciile motoarelor de cautare consacrate.

Articolul DuckDuckGo, motorul de cautare axat pe securitate, nu mai este atat de sigur dupa ce a trecut la Microsoft apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare