Telefoane

Nothing phone (1): procesorul Snapdragon 778G+, confirmat. Pretul si data de lansare, "scapate" pe...

Nothing phone (1): procesorul Snapdragon 778G+, confirmat. Pretul si data de lansare, "scapate" pe internet

30.06.2022, 12:08 By thumbs

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Asa cum ne-am obisnuit de la lansarile mai vechi OnePlus organizate de Carl Pei, si Nothing phone (1) primeste acelasi tratament de informatii noi date publicului cu "lingurita". Am vazut pana acum design-ul telefonului si luminitele de pe spate si acum aflam pe cai oficiale informatii despre configuratia acestuia. Totusi, in paralel nu inceteaza sa apara si detalii neoficiale despre telefon, care tin de alte aspecte, precum culorile in care acesta va fi oferit, dar si pretul de la raft.

Nothing phone (1) va fi un model mid-range din gama superioara

Nothing phone (1) va folosi chipset-ul Snapdragon 778G+, asa cum deja intuiam pe baza testelor din baza de date GeekBench. Astfel, putem stabili faptul ca vorbim despre un telefon mid-range din gama superioara si nicidecum despre un "flagship killer", asa cum erau telefoanele anterioare lansate de Carl Pei. Nothing spune ca acest procesor este "personalizat" pentru acest telefon, insa asta nu poate sa insemne prea mult in termeni de performanta. Snapdragon 778G+ de la Qualcomm este un cip vechi de un an, care a fost intre timp inlocuit de Snapdragon 7 Gen 1.

Se pare insa ca niciun alt telefon cu acest procesor nu include functia de incarcare wireless si incarcare wireless in sens invers, lucruri despre care Nothing spune ca au fost adaugate de Qualcomm la cererea sa.

Motivatia lui Carl Pei pentru alegerea acestui cip in defavoarea unui model high-end este interesanta:

"Telefoanele au ajuns intr-un punct in care pot oferi performanta destul de buna pentru majoritatea activitatilor, iar cipurile mai performante vin cu beneficii in plus reduse".

Totusi, procesoarele mai performante vin cu CPU si GPU semnificativ mai performant, important in aplicatii complexe si in jocuri video, cat si cu procesoare AI mai capabile, procesoare de imagine mai avansate care pot ajuta la livrarea unor rezultate mai bune folosind acelasi hardware foto.

Pretul telefonului a fost "scapat" pe Amazon, alaturi de data de lansare

Un nou leak despre Nothing phone (1) a dezvaluit cum arata telefonul in varianta cu carcasa neagra. Telefonul pastreaza design-ul general si luminitele albe de pe spate, inlocuind componentele albe cu unele de o nuanta mai degraba gri inchis.

thumbs

Nu in ultimul rand, Amazon a listat din greseala Nothing phone (1) pe site-ul sau din Germania. Telefonul este listat in doua variante, 8+128 GB si cu 12+256 GB, la preturi de 469,99 euro, respectiv 549,99 euro. Data de lansare "estimata" de Amazon este 26 octombrie, ceea ce sugereaza ca telefonul va intarzia mult mai mult fata de momentul anuntului, programat pe 12 iulie.

Galerie foto 2 imagini

{2}{3}


Avand insa in vedere ca Nothing planuieste sa ofere phone (1) pe baza de invitatii initial, probabil ca va face vanzarile in regim propriu prioritare, fara sa puna telefonul si pe rafturile partenerilor. Aceasta decizie ar putea fi limitata de faptul ca Nothing este un producator nou de telefoane, cu capacitate redusa de productie. Perioada de lansare "limitata" cu invitatii ar putea dura cateva luni, astfel, iar telefonul ar putea ajunge in magazine abia la toamna.

sursa: GSM Arena, Android Authority

Articolul Nothing phone (1): procesorul Snapdragon 778G+, confirmat. Pretul si data de lansare, "scapate" pe internet apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare