Software

WhatsApp va permite utilizatorilor sa devina complet "invizibili", ascunzand indicatorul...

WhatsApp va permite utilizatorilor sa devina complet "invizibili", ascunzand indicatorul online/offline

04.07.2022, 18:50 By thumbs

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

WhatsApp permitea deja ascunderea indicatorului Last Seen, cum ar fi pentru contacte necunoscute sau pe bifate manual. Curand, iti vei putea ascunde si indicatorul online/offline, devenind "invizibil" pentru ceilalti utilizatori de WhatsApp.

Acest tip de functionalitate nu este tocmai noua, reprezentand unul dintre modurile preferate de "operare" pentru veteranii care au cunoscut Yahoo Messenger, stramosul actualelor platforme de mesagerie instant. Odata bifat, doar "cunoscatorii" puteau determina daca esti sau nu "pe receptie", folosind diverse unelte care exploatau scaparile de securitate ale platformei pentru a deconspira utilizatorii care si-au setat modul invizibil. Principalul avantaj era ca puteai citi mesajele primite fara ca expeditorul sa-si dea automat seama de asta, ramanand sa decizi cand sau daca vrei sa-i dai un raspuns.

Aparent, acelasi mod de operare va fi posibil si in reteaua WhatsApp, reaprinzand intrigi de mult uitate privind "atitudinea" utilizatorilor care vad, dar nu vor sa raspunda, sau isi ascund activitatea la ore tarzii.

Totusi, pentru a beneficia de "invizibilitate" totala pe WhatsApp vei avea de bifat ceva mai multe optiuni decat pe vechiul YM, incepand cu grupul de persoane careia vrei sa-i ascunzi indicatorul Last Seen. Vestea buna este ca indicatorul Online va putea fi ascuns fie pentru toata lumea, sau pentru grupurile de contacte deja bifate pentru omiterea indicatorului Last Seen. Astfel, vei putea fi deopotriva Vizibil si Invizibil pe WhatsApp, in functie de persoana sau grupul de persoane care te intereseaza.

thumbs

Important de stiut, odata ce bifezi oricare din setarile sus amintite, nici tu nu vei mai putea vedea starea de activitate a contactelor de care incerci sa te ascunzi, administratorii WhatsApp introducand aceasta limitare pentru a descuraja folosirea abuziva. Spre exemplu, fara aceasta limitare, un contact din lista ta de WhatsApp s-ar putea seta in modul Invizibil si observa orele la care esti activ pe platforma, fara ca tu sa afli macar ca respectiva persoana este online.

Aflata la stadiul de testare inca din luna noiembrie, optiunea pentru ascunderea indicatorului Last Seen nu este disponibila nici acum pentru toti utilizatorii WhatsApp. Probabil ca setarea va aparea in acelasi meniu de configurare, impreuna cu optiunea pentru ascunderea indicatorului Online, intr-una din versiunile viitoare ale clientului WhatsApp pentru Android si iOS.

Articolul WhatsApp va permite utilizatorilor sa devina complet "invizibili", ascunzand indicatorul online/offline apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare