Software

Meta incurajeaza crearea mai multor profiluri de Facebook si Instagram, usurand comutarea rapida a...

Meta incurajeaza crearea mai multor profiluri de Facebook si Instagram, usurand comutarea rapida a acestora

27.09.2022, 18:41 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Confruntat deja cu un declin accelerat al veniturilor, Meta incearca sa ascunda scaderea numarului de utilizatori activi pe Facebook si Instagram, permitand celor ramasi sa-si construiasca identitati multiple, profilurile rezultate fiind alipite contului existent.

Daca pana acum, Facebook permitea asocierea unui profil cu un singur cont de utilizator, se pare ca foarte curand toata lumea va putea avea identitati multiple, Meta dezvoltand deja functia care va permite utilizatorilor sa comute rapid intre mai multe profiluri atasate aceluiasi cont Facebook.

Identificata deocamdata sub denumirea generica Profile Switching Tool, noua functie vine ca o extensie adusa actualei optiuni pentru comutarea intre profilul personal si identitatea paginilor de Facebook pe care le administrezi. Astfel, odata ce-ti creezi un nou profil de Facebook nu ramane decat sa-l asociezi salvand datele de login in aplicatia de mobil sau in web browser, dupa care vei putea folosi functia special implementata de Meta pentru a sari de la un profil la altul in doar cateva secunde, fara a parcurge de fiecare data procesul de reconectare prin introducerea datelor de login.

Oficial, intentia este de a permite utilizatorilor sa aiba profiluri diferite in functie de grupurile de persoane cu care doresc sa interactioneze. Spre exemplu, aceasta functie iti va permite sa pastrezi un profil principal cu care sa faci impresie buna prietenilor apropiati si familiei, un profil "serios" de aratat colegilor de serviciu si inca unul "jucaus" cu care sa impresionezi viitoarele "cuceriri", asigurand ca fiecare poate vedea doar profilul pe intentionezi sa il arati.

De altfel, chiar Facebook spune ca noua functie isi propune sa "ajute oamenii sa-si adapteze experienta in functie de interese si relatii", testand deja noua caracteristica cu un grup restrans de utilizatori.

Totusi, nu putem ignora aspectele potential negative ale noii caracteristici care ar permite asocierea a pana la cinci profiluri unui singur cont Facebook. Spre exemplu, posibilitatile pentru SPAM si crearea de conturi "fantoma" se multiplica exponential, oricine putand avea identitati diferite pe Facebook, gata de folosit si in scopuri mai putin oneste. Desi Meta spera sa limiteze acest potential obligand utilizatorii sa-si asocieze fiecare profil nou creat cu identitatea contului principal, realitatea este acea ca fiecarui profil i se va permite sa aiba un nume de utilizator diferit, intregul sistem fiind conceput in jurul ideii de a masca sau denatura identitatea reala.

In timp ce profilurile suplimentare va vor permite sa faceti aproape tot ce puteti cu profilul dvs. real, Facebook va limita in continuare profilurile suplimentare. Functii precum crearea si conectarea paginilor de Facebook vor fi disponibile doar cu profilul principal asociat contului respectiv.

Articolul Meta incurajeaza crearea mai multor profiluri de Facebook si Instagram, usurand comutarea rapida a acestora apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare