Telefoane

Samsung breveteaza un sistem de stabilizare optica similar tehnologiei sensor-shift de pe iPhone 14...

Samsung breveteaza un sistem de stabilizare optica similar tehnologiei sensor-shift de pe iPhone 14 Pro

04.10.2022, 18:19 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Samsung s-ar putea inspira de la iPhone 14 Pro, echipand viitoarele modele Galaxy cu stabilizare optica la nivelul senzorului de imagine.

Venind ca o recunoastere tacita a inferioritatii Galaxy S22 pe partea capabilitatilor foto, brevetul recent inregistrat de Samsung descrie o versiune pentru smartphone a tehnologiei sensor-shift, dezvoltata initial pentru aparate foto DSLR si adaptata deja de Apple pentru folosirea cu varful de gama iPhone 12 Pro, 13 Pro si 14 Pro.

Comparat cu implementarile conventionale de stabilizare optica, tehnologia sensor-shift actioneaza doar asupra senzorului de imagine, in timp ce lentilele raman fixate de corpul aparatului. Decuplat mecanic de restul camerei foto, senzorul de imagine are mult mai putina inertie la executarea miscarilor de stabilizare. Rezultatul este functionarea mai rapida si mai precisa a sistemului de stabilizare optica, reducand efectul de blur si imbunatatind calitatea imaginii.

Primele zvonuri despre "inovatia" Samsung au circulat inca din anul 2021, sugerand ca producatorul sud-coreean ar putea dezvolta aceasta caracteristica in parteneriat cu producatorul de camere Olympus, spre a o include pe telefoanele Galaxy S22. Intre timp, nici zvonul despre parteneriatul cu Olympus si nici cel despre folosirea tehnologiei sensor-shift nu s-au materializat, Samsung dand rivalului Apple ocazia sa devina primul producator care introduce aceasta metoda de stabilizare a imaginii pe un smartphone.

thumbsfoto: Jerry Rig Everything YouTube

Din pacate, noua metoda de stabilizare optica are si unele dezavantaje, sesizate deja la rivalul iPhone 14 Pro. Stabilizarea imaginii bazata pe motorase cuplate direct la senzorul optic pentru compensarea vibratiilor si miscarilor involuntare ale mainii poate fi extrem de precisa, dar este costisitor de implementat si ridica inaltimea camerei foto, asa cum este perceputa din perspectiva lentilei aplicata pe spatele telefonului.

Judecand dupa primele randari neoficiale cu designul Galaxy S23 Ultra, care ilustreaza un camera-bump cu inaltime similara celui intalnit la actualul model S22 Ultra, pare putin probabil ca Samsung sa fi inclus tehnologia sensor-shift in arsenalul urmatoarei serii de telefoane Galaxy S.

Articolul Samsung breveteaza un sistem de stabilizare optica similar tehnologiei sensor-shift de pe iPhone 14 Pro apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare