Camere digitale

Disney+ lanseaza aplicatia de streaming si pe PlayStation 5, aducand redare 4K si HDR pe consola...

Disney+ lanseaza aplicatia de streaming si pe PlayStation 5, aducand redare 4K si HDR pe consola Sony

04.10.2022, 19:21 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Serviciul de streaming Disney+ a anuntat lansarea aplicatiei de streaming si pentru consola PlayStation 5 de la Sony. Fanii probabil sunt acum foarte confuzi, intrucat PlayStation 5 deja putea rula aplicatia Disney pentru a accesa filmele si serialele lor preferate. Se pare insa ca ceea ce aparea in lista nu era o aplicatie "nativa" de PS5, ci doar aplicatia de PlayStation 4 mai veche, care rula la parametri limitati de calitate. Noua aplicatie va oferi posibilitatea de a experimenta continutul Disney+ la cea mai inalta calitate.

Pana acum, Disney+ pe PS5 era limitat la 1080p din cauza aplicatiei vechi de PS4

Cei care foloseau Disney+ pe PlayStation 5 pana in prezent, aveau acces doar la clipuri video la rezolutie maxima de 1080p. Asta pentru ca aplicatia era realizata pe baza parametrilor consolei PS4 originale, care afisa maximum rezolutie Full HD. Chiar daca exista un PlayStation 4 Pro, care putea reda si in 4K, Disney nu a facut acest lucru posibil pe Pro sau pe PS5.

Abia noua aplicatie Disney+ poate reda filme si seriale in 4K si HDR, asa cum o face aplicatia nativa pentru televizoare inteligente.

Cei care se afla in regiuni in care Disney+ nu exista, dar exista Star Plus, un alt serviciu de streaming care apartine companiei americane, vor putea descarca Star Plus pe consolele lor PlayStation 5, pentru a beneficia de continut 4K in HDR. Din pacate, noile imbunatatiri nu se aplica si celor care detin console PlayStation 4 Pro. Se pare ca Sony va pastra aplicatia veche de PlayStation 4, limitata la 1080p pe vechile console.

Alte aplicatii de streaming au oferit pe consolele de jocuri optiuni precum 4K si HDR chiar si pe versiunile din generatiile precedente, precum Xbox One si PlayStation 4, deci acesta era un capitol la care Disney era destul de in urma. Desigur, nu este clar cati dintre clientii companiei folosesc aplicatia de streaming prin intermediul unei console si cati folosesc direct aplicatiile de pe dispozitive de redare precum Apple TV sau Chromecast, sau chiar direct in aplicatia nativa de televizor.

Articolul Disney+ lanseaza aplicatia de streaming si pe PlayStation 5, aducand redare 4K si HDR pe consola Sony apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare