Telefoane

Google renunta la suportul software pentru Pixel 4 dupa doar trei ani. Va lansa in continuare...

Google renunta la suportul software pentru Pixel 4 dupa doar trei ani. Va lansa in continuare actualizari de securitate

05.10.2022, 12:58 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Seria Pixel 4 a reprezentat inceputul unei faze mai "experimentale" in portofoliul companiei Google, fiind echipata cu senzori avansati si cu hardware performant pentru a concura cu flagship-urile momentului, insa deja aceasta putem spune ca a "expirat". Google opreste suportul software pentru aceste modele, intrucat au implinit trei ani de la lansare. De acum inainte, Pixel 4 si Pixel 4 XL vor fi actualizate pentru inca doi ani doar pentru reinnoirea certificatelor de securitate, fara noi versiuni de Android.

Seria Pixel 4 va ramane "blocata" pe Android 13

Pixel 4 a fost o serie neobisnuita pentru Google, intrucat s-a bazat pe utilizarea unui senzor radar numit Soli pentru autentificare. Acesta era un sistem de securitate avansat, comparabil cu Face ID de pe iPhone, insa acesta nu a avut succesul dorit. Tehnologia Soli si-a gasit pana la urma o "casa" in seria de dispozitive Nest Home a companiei, pentru monitorizarea somnului.

Ciudat la Pixel 4 era insa "bretonul" de sus, sau "fruntea", intrucat senzorii frontali erau pozitionati deasupra ecranului, fara decupaje. Astfel, utilizatorii au fost probabil putin descurajati de design-ul neobisnuit al telefonului. Acesta a fost astfel ultimul telefon Google de nivel "flagship", inainte sa treaca la modele mai degraba orientate catre experienta de utilizare si mai putin pe capacitate de procesare inalta.

Pixel 4 a fost lansat cu Android 10 si a primit update-uri la toate versiunile de pana in prezent, inclusiv Android 13, deci a primit suport mai mult decat majoritatea telefoanelor lansate in aceeasi perioada. Fiind insa vorba despre un telefon de la Google, ne-am fi asteptat la suport software mai lung. Totusi, Google a renuntat in fiecare an in ultimii cativa ani la modelele Pixel anterioare dupa trei ani, si nu pare sa promita suport software mai lung nici pentru urmatoarele generatii.

Concurenta din piata ofera o perioada mai lunga pentru actualizari de sistem

Avand in vedere ca Samsung, un partener Google, promite patru ani de actualizari si cinci de securitate, iar Apple, care produce si software si hardware, la fel ca Google, garanteaza de obicei minimum 5 ani de actualizari, si in anumite cazuri extinde chiar la 6 sau 7 ani pentru telefoanele sale, decizia Google de a renunta atat de rapid la telefoanele sale este cel putin ciudata.

Modelele mid-range Pixel 4a si 4a 5G vor ramane insa pe lista celor cu suport oficial pana la vara, cand vor "implini" 3 ani de la lansare, chiar daca sunt considerate modele inferioare.

sursa: Phone Arena

Articolul Google renunta la suportul software pentru Pixel 4 dupa doar trei ani. Va lansa in continuare actualizari de securitate apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare