Accesorii

CharaChorder X: tasteaza de sase ori mai repede la PC cu un simplu accesoriu USB

CharaChorder X: tasteaza de sase ori mai repede la PC cu un simplu accesoriu USB

24.11.2022, 13:42 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

O companie numita CharaChorder sustine ca are solutia pentru a accelera scrisul utilizatorilor de computere de pana la sase ori cu un simplu accesoriu USB. Dongle-ul CharaChorder X permite interpretarea mai multor apasari de butoane de pe tastatura simultane pentru a forma cuvinte complete, intr-o maniera similara cu felul in care grefierii tasteaza stenogramele din tribunal.

CharaChorder X este inspirat de statiile pentru grefieri

Folosirea de "acorduri" (chrods) pentru introducerea de text nu este noua. Aceasta este folosita in tribunale pentru a putea inregistra rapid tot ceea ce se vorbeste in sala de judecata. Grefierii folosesc insa hardware specializat, tastaturile acelea fiind speciale pentru redactarea de stenograme, folosind butoane diferite de tastele de pe o tastatura obisnuita "QWERTY".

via GIPHY

CharaChorder X doreste insa sa aduca introducerea de text cu acorduri catre toti utilizatorii de computere, interpretand apasarile de pe tastatura in acorduri de acest gen. Practic, acesta este un dispozitiv care se conecteaza la PC pe un port USB, iar pe partea cealalta poti conecta orice tastatura pentru a introduce text. Dispozitivul primeste semnalul de la tastatura si transforma apasarile, aparent aleatorii, in cuvinte complete pe ecranul computerului. Astfel, poti ajunge de la 40 de cuvinte pe minut (media utilizatorilor de PC), la 250 de cuvinte.

Desigur, pentru a invata sa scrii cu un dispozitiv de tip CharaChorder X, este necesar un timp de acomodare. Dispozitivul vine deja cu "acorduri" prestabilite pentru limba engleza, dar utilizatorii isi pot adauga propriile acorduri (scurtaturi) catre cuvinte. Dispozitivul poate stoca local peste 65.000 de scurtaturi, deci ar trebui sa poti scrie texte complexe fara probleme si intr-o maniera foarte rapida.

Accesoriul este compatibil cu toate dispozitivele

Avantajul de a introduce text pe baza acordurilor este ca poti apasa trei sau patru taste simultan pentru a forma cuvinte complexe formate din mai multe litere. Introducerea de text la o tastatura necesita apasari succesive in ordinea corecta pentru fiecare cuvant in parte, lucru care poate sa dureze foarte mult in cazul unor cuvinte mai complicate. Scrierea cu acorduri ar trebui sa asigure o viteza mai apropiata de viteza gandului, spun creatorii dispozitivului.

thumbs

CharaChorder X este disponibil acum sub forma unui proiect pe Kickstarter. Sustinatorii proiectului il pot comanda la pretul de 39 de dolari in stadiu de proiect. La lansare, dispozitivul va costa 100 de dolari. Din fericire, prin natura sa, fiind un intermediar intre tastatura si computer, acesta functioneaza fara drivere si permite compatibilitate cu toate sistemele majore de operare, precum Windows, Linux, macOS si chiar cele mobile precum iOS si Android.

sursa: Kickstarter

Articolul CharaChorder X: tasteaza de sase ori mai repede la PC cu un simplu accesoriu USB apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare