Telefoane

Tecno anunta Eagle Eye, un nou tip de lentile zoom pentru telefoane care pot urmari masini de...

Tecno anunta Eagle Eye, un nou tip de lentile zoom pentru telefoane care pot urmari masini de Formula 1

25.11.2022, 12:40 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Tecno este un brand mai putin cunoscut in Europa, intrucat compania vinde in special telefoane pe continentul african, unde s-a remarcat cu modele ieftine din zona entry-level. In perioada recenta insa, compania chineza pare sa iasa in evidenta cu demonstratii de tehnologie, in special in zona camerelor foto. Cel mai recent, aceasta a anuntat tehnologia Eagle Eye Lens, care doreste sa ofere zoom optic mai bine stabilizat pentru a putea urmari subiectii in timpul filmarii sau fotografierii.

Eagle Eye este evolutia sistemului de lentile periscopic, integrand doua prisme
Cea mai recenta inovatie in domeniul camerelor foto de smartphone a fost obiectivul periscopic, care foloseste o prisma pentru a transmite lumina catre un senzor, care este pozitionat in pozitie verticala. Noul sistem de lentile Eagle Eye de la Tecno foloseste un concept similar, insa adauga o a doua prisma. Astfel, lumina trebuie sa treaca prin ambele prisme, lumina fiind reflectata de doua ori la un unghi de 90 de grade.

Motivul pentru care Tecno a apelat la o astfel de solutie pare sa fie stabilizarea optica si posibilitatea de rotire a prismelor, pentru a putea urmari mai bine un subiect in utilizare. Folosind cele doua prisme, nu doar ca subiectul ramane in cadru pe toata durata filmarii, dar ramane si focalizat constant. Desigur, aceasta solutie hardware vine si cu un software inteligent, care permite urmarirea persoanelor si obiectelor si care interpreteaza corect ceea ce senzorul foto si sistemul de stabilizare inregistreaza.

Tecno spune ca va putea urmari chiar si obiecte foarte rapide din cadru
"Prismele duale interne ale lentilei ofera capabilitatile urmarire si inregistrare AI, care permite un unghi de ultra-stabilizare, care poate fi de 6 grade, atat pe axa pozitiva, cat si pe cea negativa. Cele doua prisme pot sa se incline uniaxial la 8 sau 10 grade, rezultand un total de 16 grade de inclinare in directia scurta si 20 de grade in cea lunga a imaginii, ceea ce permite urmarirea inteligenta a obiectelor din imagine", spun reprezentantii Tecno.

Rezultatul este ca obiectul urmarit va ramane constant in centrul imaginii, atat timp cat acesta este in cadru. Stabilizarea optica ajuta totodata si la imbunatatirea detaliilor in miscare.

Un exemplu dat de Tecno se refera la filmarea de sporturi cu miscare rapida, precum cursele de Formula 1, unde poti acum urmari masinile de pe traseu cu telefonul. Tehnologia ar trebui sa debuteze pe telefoanele Tecno anul viitor. Compania spune ca aceasta tehnologie nu va fi licentiata catre alti parteneri, deci aceasta se va regasi doar pe dispozitivele sale, pana cand apare o alternativa de la un furnizor dispus sa o ofere si altor producatori.

sursa: Android Central

Articolul Tecno anunta Eagle Eye, un nou tip de lentile zoom pentru telefoane care pot urmari masini de Formula 1 apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare