Software

Chrome OS intra in randul sistemelor de operare desktop, cu o functie pe care Windows o are de...

Chrome OS intra in randul sistemelor de operare desktop, cu o functie pe care Windows o are de peste 25 de ani

05.12.2022, 13:39 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Sistemul de operare Chrome OS nu a fost niciodata gandit sa fie complex. Google a incercat mai degraba sa ofere utilizatorilor o solutie simpla si eficienta pentru acces la un browser, fara prea multe elemente care sa stea in calea accesului la internet sau concentrarii pe sarcina pe care o ai de realizat. In ultimii ani insa, Chrome OS a evoluat in ceva mai avansat, cu aplicatii de Android si chiar aplicatii native, insa Google tot se fereste sa complice prea mult stilul de utilizare. Totusi, chiar si in conditiile de fata, compania considera ca sistemul de operare are nevoie de o functie pe care Windows o are de mai bine de 25 de ani.

Utilizatorii de Chrome OS vor putea sterge fisiere fara emotii ca nu le vor putea recupera

Chrome OS 108, cea mai recenta versiune a sistemului de operare de la Google, ofera o noua capabilitate pe care, sincer, nu credeam ca poate sa lipseasca in 2022. Este vorba despre un "cos de gunoi" virtual, care sa pastreze fisierele o perioada inainte sa fie sterse permanent, in cazul in care te razgandesti.

Aplicatia Files, echivalentul Explorer din Windows sau Finder din macOS, are acum un meniu dedicat fisierelor sterse. Acesta se numeste Trash Can (foarte original) si functioneaza intr-o maniera similara cu Recycle Bin de pe Windows. Daca stergi un fisier din Files, acesta se muta imediat in Trash. De acolo il poti recupera, in cazul in care te razgandesti, sau poti sa golesti cosul permanent, in mod manual. De asemenea, daca in 30 de zile nu ai restaurat fisierul, acesta va fi automat sters.

Utilizatorii avansati de Chrome OS stiu insa ca o functie similara era disponibila inca din versiunea Chrome OS 89, insa intr-un stadiu nefinisat. Aceasta putea fi activata din meniul "flags", dar acum este disponibila implicit pentru toti utilizatorii de Chrome OS.

Cel mai probabil, integrarea cosului de gunoi pe sistemul de operare Google, va duce la mai putine frustrari in randul utilizatorilor, care pot acum sa isi recupereze rapid fisierele sterse din greseala.

sursa: Android Authority

Articolul Chrome OS intra in randul sistemelor de operare desktop, cu o functie pe care Windows o are de peste 25 de ani apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare