×

Telefoane

iPhone 15 ar putea elimina cartela SIM si pe modelele din Europa

iPhone 15 ar putea elimina cartela SIM si pe modelele din Europa

29.03.2023, 11:56 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

iPhone 14 a fost livrat si intr-o varianta fara cartela SIM fizica in SUA, acolo telefoanele acestei serii fiind bazate exclusiv pe eSIM. Asa cum era de asteptat, Apple va accelera planurile pentru adoptia eSIM la scara larga, site-ul francez iGeneration raportand pe baza surselor sale ca incepand cu iPhone 15, Apple va aduce telefoane fara SIM si in Europa, cel putin in Franta. Aceasta schimbare se va aplica atat iPhone 15 "standard", cat si modelelor "Pro".

Un slot pentru cartela SIM fizica ar putea lipsi de pe noile modele iPhone 15

Aceasta decizie ar putea fi insa una nepopulara intre utilizatorii de iPhone din Europa. In primul rand, eSIM-ul nu este o capabilitate pe care toti operatorii din Europa o ofera, iar in anumite cazuri, nu toate tipurile de planuri tarifare permit utilizarea eSIM. Unii operatori ofera eSIM doar pe abonament, fara posibilitatea de a folosi cartelele de acest gen pe Pre-Pay. Alti operatori ofera eSIM doar pe anumite modele de telefoane, listate pe site-ul lor. Daca iPhone 15 nu se vinde oficial la operatorul tau, este posibil sa nu poti trece pe eSIM pe acest model din prima zi.

Dar Apple este o companie cunoscuta pentru impunerea propriilor reguli si, cel mai probabil va forta mana operatorilor sa adopte rapid eSIM in toate serviciile pe care le ofera, pentru a se asigura ca nu pierd clienti catre concurenta la lansarea urmatoarei generatii de iPhone.

Exista si dezavantaje in adoptia eSIM

In timp ce avantajele eSIM sunt spatiul eliberat la interiorul telefonului, pentru a putea adauga alte componente, precum baterii mai mari, sau racire imbunatatita, exista si cateva dezavantaje. De exemplu, transferul unui eSIM de pe un telefon pe altul nu este un proces simplu, iar in multe cazuri este necesara chiar vizitarea unui magazin fizic pentru a realiza acest proces.

Ceva ce se facea in cateva secunde cu o agrafa de birou cu un SIM fizic, acum necesita un drum catre cel mai apropiat centru al operatorului. Pentru un utilizator normal, care schimba telefonul la cativa ani, nu este tocmai o problema, dar pentru cei care schimba telefoanele des, sau pentru cei care testeaza constant telefoane noi (precum redactorii Go4it), trecerea la eSIM exclusiv ar putea adauga batai in plus de cap.

Apple nu va putea avea insa eSIM in toata lumea. De exemplu, modelele din China de iPhone nu integreaza eSIM, fiind echipate cu slot dublu de cartele fizice, ceva ce nu primim in vest. Acolo, cel mai probabil, Apple va pastra SIM-ul. In acelasi timp, Qualcomm pare sa pregateasca deja trecerea la noul standard iSIM (integrated SIM), care renunta si la eSIM-ul de pe placa de baza, in favoarea unei cartele virtuale integrata direct in procesor. Rezultatul este consum redus de energie si mai putin spatiu consumat la interiorul telefonului.

surse: Phone Arena, iGeneration

Articolul iPhone 15 ar putea elimina cartela SIM si pe modelele din Europa apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare