Cultura si divertisment

thumbs

Cele patru dimensiuni ale femeii moderne, dorite de catre un barbat. Sfaturi de la psiholog

09.03.2018, 09:34 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Mai mult decat atat, aceste categoriile arata mai degraba modul in care se vad femeile, fiecare femeie poate adopta in decursul vietii toate dimensiunile, insa intotdeauna exista o dimensiune dominanta, potrit The One.

Cele patru dimensiuni ale femeii moderne, in acceptiunea psihologului roman Lenke Iuhos, sunt:

Femeia-business

Este echivalentul femeii amazon, fiind una spectaculoasa si dinamica. In acelasi timp, femeia amazon este inteligenta, responsabila pentru ea si pentru lume si foarte mandra de independenta ei.

"Femeia moderna a dezvoltat o mentalitate deschisa si a invatat cum sa stabileasca si sa-si obiectivele. Este puternica, talentata, eficienta, capabila sa sustina pe altii. Este mandra de munca sa abundenta, poate lucra toata ziua, dar seara poate fi super-femeie. Are tot timpul solutii la problemele vietii, pentru ea problema nu are o nuanta negativa, ci este intotdeauna o provocare spre reusita. E femeia cu energie, care radiaza, deoarece iti cunoaste potentialul si limitele. Lipsurile si le ascunde cu inteligenta, vazandu-le ca teluri care vor fi atinse in timp scurt. Forteaza viata, demonstrand o ambitie continua este femeia moderna care sta in picioare chiar daca ii e greu. Femeia-business este atragatoare pentru acel barbat pentru care femeia este o provocare, deoarece la randul lui are o stima de sine ridicata. Sunt barbati care nu doresc sa fie nici macar in preajma acestei tipologii de femei, deoarece ies la suprafata slabiciunile si neimplinirile sale", explica psihologul Lenke Iuhos.

Femeia-mama

Rolul mamei in fiecare femeie este unul instinctiv, aceasta dimensiune nu se refera doar la raportul mama-copil, ci la dimensiunea feminina din fiecare mama, careia stie cum ii sa acorde atentie. Aceasta dimensiune a portretului unei femeie nuanteaza atentia si iubirea neconditionata fata de partenerul de viata si reprezinta apogeul evolutiei spirituale pentru orice femeie. Femeia-mama este obiectivul final al unei fetite care se joaca si exerseaza cu papusile rolul de mamica si aceasta dimensiune poate fi educata inca de la varsta frageda. Femeia-mama lupta pentru familia ei precum o leoaica incearca sa isi protejeze puii de pericole. Este mereu ingrijorata, sentimentala, dornica sa rezolve orice problema care afecteaza echilibrul familiei si reuseste sa transfere puterea sa asupra partenerului de viata", mentioneaza psihologul Lenke Iuhos.

CITESTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare