Politic-Social

thumbs

Dragnea le raspunde jurnalistilor de la Rise Project: Nu stiu de demersul facut de ANSPCP

08.11.2018, 18:43 Sursa: mediafax.ro

"Eu le-am spus celor de la Rise Project, cand m-au intrebat, ca imi place de ei chiar si atunci cand sunt penibili. Nu lucrez la Autoritatea de Protectie a Datelor Personale. Habar nu am de demersul facut de aceasta institutie. In aceste conditii nu am ce sa comentez", a explicat Liviu Dragnea, intrebat daca se afla in spatele demersului facut de Autoritatea pentru protectia Datelor Personale.

Joi, Rise Project a anuntat pe Facebook ca Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPCP) le-a solicitat jurnalistilor sa divulge sursele in cazul valizei gasite in Teleorman, acuzandu-l pe Liviu Dragnea ca este in spatele acestor presiuni.

"Gruparea -Dragnea- incearca sa intimideze Rise Project invocand legislatia europeana, dupa ce ei insisi au fost acuzati ca ar fi furat bani europeni. Astazi (joi-n.r), prin aceasta notificare, Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPCP) ne solcita divulgarea surselor in cazul #TeleormanLeaks si informatii despre toate datele pe care le detinem. ANSPCD mai ameninta cu penalitati de 20 de milioane de euro in caz ca nu furnizam acces la sistemele noastre informatice. Institutia este condusa de Ancuta Opre, numita de Senat si urmarita penal la DNA pentru abuz in servicu comis intr-o functie anterioara. Mai precis, Opre este acuzata ca ar fi supraevaluat proprietati cand era sefa Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (A.N.R.P.), intr-un dosar celebru -Ancuta Opre, om cu vechime in PSD, a fost colega la ANRP cu George Balaiti, cel care semneaza solicitarea catre Rise. Balaiti a lucrat inainte la serviciul de comunicare al PSD si e acum sef serviciu control operatori in cadrul ANSPCP. Rise este un centru independent de investigatii de presa, afiliat organizatiilor internationale de profil, iar demersurile noastre sunt intreprinse exclusiv in interes public", au scris jurnalistii de la Rise Project, pe Facebook.

Intrebat daca a incasat bani din chiria unui imobil din Mamaia, Liviu Dragnea a raspuns: "Nu am incasat nicio chirie. Stiu ca acolo incepusem cam prin 1900 toamna o constructie care in 1900 iarna am vandut-o. Ce s-a intamplat dupa aceea nu stiu".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare