Politic-Social

thumbs

Spitalul Zimnicea, de unde o asistenta a murit, amendat de ITM

09.11.2018, 20:15 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Controlul ITM Teleorman a inceput la spitalul din Zimnicea dupa ce unei asistente i s-a facut rau dupa programul de lucru la Spitalul Zimnicea si a murit apoi la Spitalul de Neurologie si Boli Neurovasculare din Bucuresti.

Directorul ITM Teleorman, Emil Ciobanu, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX ca ancheta la Spitalul Zimnicea a fost focalizata pe respectarea conditiilor de lucru si pe respectarea programului de munca.

Potrivit concluziilor ITM Teleorman, inspectorii de munca au verificat respectarea prevederilor legale privind timpul de lucru, respectarea clauzelor contractului individual de munca, a repausului zilnic si saptamanal, precum si a respectarii prevederilor Regulamentului Intern.

In urma anchetei s-a stabilit ca ora de incepere a activitatii si cea de sfarsit nu a fost mereu evidentiata de catre angajati.

De asemenea, angajatii au facut in perioada verificata multe ture de 12 ore munca / 12 ore odihna, in conditiile in care sunt recomandate turele de 12 ore munca / 24 ore odihna.

"In urma verificarilor efectuate prin sondaj, a rezultat faptul ca au fost angajati carora nu li s-a asigurat repausul saptamanal obligatoriu de 48 de ore consecutive. In urma controlului, ITM Teleorman a dispus opt masuri cu termene ferme de intrare in legalitate, au fost aplicate doua avertismente si o amenda contraventionala in cuantum de 1.500 de lei", arata ITM.

In ceea ce priveste decesul asistentei, cercetarile continua.

Carmen Vatafu a fost internata, de pe data de 30 octombrie, in coma profunda la Institutul de Neurologie si Boli Neurovasculare din Bucuresti. Dupa o noapte intreaga de serviciu, asistenta medicala s-a plans de dureri puternice de cap si de faptul ca nu mai vede bine cu unul dintre ochi. Colegii femeii declarau ca ambulanta a fost chemata foarte tarziu, astfel ca starea femeii s-a agravat. Asistenta a fost dusa apoi la Institutul de Neurologie si Boli Neurovasculare din Bucuresti, unde a si murit.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare