Politic-Social

thumbs

Publicatia GANDUL: Cum ii ajutam pe cei mici sa descopere pasiunea pentru LECTURA, intr-o lume plina de alte tentatii. TOP 5 carti recomandate copiilor pana in 10 ani

23.03.2019, 16:35 Sursa: mediafax.ro

Educatia pentru lectura este un subiect dezbatut in toate mediile de invatamant din Romania, de la gradinite pana la marile universitati ale tarii. Dar ce metode putem folosi pentru a-i indruma pe copii sa descopere singuri "gustul pentru lectura"?

Parintii se confrunta cu aceasta problema, indiferent de varsta copiilor.

Spre exemplu, o tanara mamica de 26 de ani, Aida Mateescu, incearca sa isi indrume fiul spre lumea cartilor inca de la o varsta frageda, de doar 2 ani si 4 luni. Ea ne-a marturisit ce metoda (care s-a dovedit a fi de succes) a aplicat.

"La noi a functionat 'regula': copilul imita ce te vede pe tine ca faci. Consider ca exemplul personal este un factor important in a face copilul sa citeasca de placere si nu pentru ca "asa trebuie". La noi in casa se citeste mult si, automat, piticul a devenit interesat. Initial, am inceput cu putine carti, doar cu imagini, apoi am trecut la cele cu povesti. Noi ii citim pe voci, cu diferite tonalitati si intonatii, imitam personajele, observam impreuna imaginile, ne folosim de mimica si gesturi. Ca sa simplific, ne bucuram impreuna cu copilul de carti", a declarat, pentru Gandul, Aida.

Citeste ARTICOLUL integral AICI

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare