Economic

thumbs

Incubator de afaceri in Ilfov: Vor fi selectati 50 de antreprenori

25.03.2019, 14:22 Sursa: mediafax.ro

Consiliul Judetean Ilfov a declarat ca isi propune crearea unui mediu de afaceri favorabil dezvoltarii IMM-urilor, precum si consolidarea unui sector privat dinamic, apt pentru a face fata fortelor concurentiale si competitiei internationale.

Reprezentantii consiliului judetean Ilfov, au enumerat performantele deja realizate la nivel judetean, in contextul acestui demers, printre acestea numarandu-se infiintarea parcului stiintific si tehnologic Magurele Science Park; finantarea a 40 de planuri de afaceri prin intermediul proiectului POSDRU (Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane) "Antreprenoriatul - sansa unui viitor mai bun pentru tineri"; infiintarea a 9 intreprinderi de economie sociala, prin proiectele POSDRU "SOCEC.NET - reteaua economiei responsabile" si "Intreprinderi sociale responsabile"; infiintarea a patru Grupuri de Actiune Locala (GAL), finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurala.

"Cand am infiintat Magurele Science Park, am urmarit consolidarea unei platforme in cadrul careia sa se intalneasca mediul academic, mediul stiintific si mediul de afaceri, un spatiu optim pentru a pregati viitorii oameni de afaceri. Acelasi lucru vrem sa il facem si astazi: vrem sa cream o platforma administrata, care dispune de o suma de bani de care se poate folosi pentru a-i instrui pe cei care vor sa intre in lumea afacerilor", a declarat presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache.

Ilfov Business Hub urmareste un plan in trei mari etape: pre-incubare, incubare si post-incubare. "Desi dispunem de un plan, ne lipseste continutul concret. Acesta nu poate veni decat din mediul academic si de la tinerii care vad in ei si in proiectele pe care le dezvolta posibilitatea de a le transforma in afaceri. In prezent, in Romania avem o mare problema de comunicare intre aceste doua medii, mediul academic si mediul de afaceri. Sper ca prin demersururile pe care le vom face pentru acest incubator sa reusim impreuna sa cream un limbaj comun. Vrem sa asiguram niste parcursuri care pot fi urmate de catre un tanar cercetator, un tanar student care lucreaza la un proiect si care reuseste sa obtina un prototip. Ne dorim sa ii deschidem o usa pentru viitor, sa il ajutam sa se orienteze pe mai departe", a afirmat Rodica Lupu, director Ingenius Hub, asociatia care va administra incubatorul de afaceri.

Etapa pre-incubarii, care va avea o durata de sase luni, isi propune sa asigure o selectie transparenta a minim 50 de potentiali antreprenori. Pe parcursul acesteia, rezidentilor incubatorului li se va furniza expertiza necesara pentru dezvoltarea ideii de afaceri si elaborarea planului de afaceri.

Ulterior, va incepe perioada de incubare propriu-zisa, pentru cel putin 16 rezidenti, pe o perioada de maximum 3 ani, serviciile oferite in aceasta perioada constand in business management adaptat specificului fiecarei afaceri, prin asigurarea spatiilor de birouri necesare (in Bucuresti si in Magurele), sali pentru intalniri, sedinte si conferinte, precum si asistenta in domenii cum ar fi contabilitate, management sau marketing.

Perioada post-incubare va cuprinde servicii de accelerare, internationalizare si scale-up.

Conform declaratiilor Rodicai Lupu, desi nu exista o data stabilita, proiectul va fi lansat cat mai curand, iar cei interesati se vor putea inscrie pentru probele aferente perioadei de pre-incubare: "Vom lansa, in cel mai scurt timp posibil, dupa ce se aproba toata strategia si planul de masuri pe care ni le propunem, primele runde de aplicatii pentru etapa pre-incubarii, ale carei criterii de selectie vor fi mai usoare decat cele ce vor urma, pentru urmatoarele etape."

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare