Politic-Social

thumbs

Presedintele Klaus Iohannis cere instituirea unui nou organism, in afara Avocatului Poporului, care sa sesizeze OUG pe neconstitutionalitate

25.03.2019, 21:02 Sursa: mediafax.ro

"Aici sunt doua chei: a bunei credinte si independentei persoanei care ocupa pozitia de Avocat al Poporului. Aici cu siguranta mai avem de sapat. A doua este Constitutia care trebuie sa o luam la mana si sa vedem ce nu a functionat si unde putem sa intervenim. Instrumentul Ordonantei de Urgenta a fost creat pentru a da Guvernului posibilitatea ca in caz de reala urgenta, de calamitate sau de o criza economica sa poate reactiona mult mai repede in plan legislativ decat Parlamentul care are proceduri mai complexe. Guvernul legifereaza in locul Parlamentului pe justitie, pe economie, pe finante publice, pe toate domeniile. Macare daca ramine acest instrument al ordonantei ar trebui cel putin inca cineva in afara de Avocatul Poporului sa ceara cel putin o verificare pe constitutionalitate. Acest lucru momentan nu este cuprins in Constitutie", a declarat presedintele Klaus Iohannis in cadrul unei dezbateri organizate de Asociatia Oraselor din Romania.

Seful statului considera ca schimbarea Constitutiei nu este oportuna in prezent, ci intr-o perioada cand va fi o majoritate parlamentara suficient de mare si "bine intentionata".

"Cred ca cea mai inteleapta abordare are fi sa incepem sa discutam pe imbunatatirea Constitutiei dar nu intr-un an in care avem si alegeri europarlamentare, in care avem probabil si referendum si alegeri prezidentiale, ci intr-un an cand avem si o majoritate parlamentara bine intentionata si suficient de mare pentru a putea efectiv promova o astfel de reforma, altfel ramanem iar la nivelul de vorbe si nu se intampla nimic. Solutii exista, specialisti exista", a mai spus Klaus Iohannis.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare