Politic-Social

thumbs

A doua runda de negocieri pentru desemnarea procurorului sef european va avea loc miercuri, dupa ce discutiile de saptamana trecuta s-au incheiat fara niciun rezultat

26.03.2019, 22:23 Sursa: mediafax.ro

"Era normal sa se intample chestia asta. Eu nu ma asteptam la niciun rezultat, era mai mult decat normal si decat sigur. E prima intalnire, isi spune fiecare echipa opiniile... Deci era absolut, absolut normal", a declarat pentru MEDIAFAX europarlamentarul PNL Marian-Jean Marinescu, dupa prima runda de negocieri.

Colegul sau liberal, eurodeputatul Siegfried Muresan, a afirmat miercuri runda de negociere va avea loc prin videoconferinta si un printr-o intalnire directa intre Consiliul UE si echipa PE.

"Ce se va intampla in continuare? Urmatoarele intalniri vor avea loc pe 27 martie, apoi pe 4 si 10 aprilie. Intalnirea de pe 27 martie va avea loc prin videoconferinta deoarece noi, Parlamentul European, vom fi in sesiune la Strasbourg, iar Consiliul nu se poate deplasa atunci la Strasbourg", a mai spus europarlamentarul PNL.

Echipa de negociere a Parlamentului European este compusa din presedintele si vicepresedintele Comisiei LIBE, Claude Moraes si Judith Sargentini, presedintele Comisiei CONT, Ingeborg Grassle (grupul PPE).

In urma unui vot secret, in luna februarie, Comisia LIBE a selectat-o pe Laura Codruta Kovesi pe primul loc in lista de candidati pentru postul de procuror-sef european. Rezultatul a fost: Laura Codruta Kovesi -26 de voturi, Jean-Francois Bohnert (Franta) -22 voturi, iar Andres Ritter (Germania)- 1 vot. Kovesi a fost preferata si in Comisia CONT cu o zi inainte.

In schimb, in urma votului reprezentantilor permanenti ai statelor in Consiliul Uniunii Europene, Jean-Francois Bohnert s-a clasat pe primul loc pe lista pentru desemnarea procurorului-sef european, fiind urmat de Laura Codruta Kovesi, din Romania, si de germanul Andres Ritter.

Avand in vedere ca Laura Codruta Kovesi este candidatul ales de comisiile parlamentare pentru functia de procuror-sef european, iar Consiliul UE a stabilit ca Jean-Francois Bohnert sa fie desemnat pentru sefia Parchetului UE, o negociere va avea loc intre Parlament si Consiliu, pentru a ajunge la un consens.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare