Economic

thumbs

Daea anunta amenzi de cel putin 2 milioane de euro pentru companiile care practica dubla calitate a produselor

20.04.2019, 11:34 Sursa: mediafax.ro

"Am propus un amendament pt completarea directivei 29/2005, care pune in spatiul juridic acea prevedere prin care se interzice cu desavarsire, de catre orice comerciant, sa practice calitatea dubla a produselor. Masurile coercitive pentru nerespectare sunt puternice, stabilindu-se amenzi cel putin 4% din cifra de afaceri sau sa fie de cel putin 2 milioane euro", a declarat sambata ministrul Agriculturii, la Antena 3.

Ministrul a spus ca vor fi continuate controalele pe plan national, la toate produsele care sunt pe piata, pentru a se asigura ca nu vor intra produse de calitate indoielnica.

"Vom continua controalele pe plan national si vom intensifica controalele la toate produsele care sunt pe piata in Romania. Controlam la fata locului ce e de controlat in asa fel incat consumatorul sa fie protejat. In aceasta perioada, se impune accelerarea controlului, dat fiind faptul ca sunt aceste varfuri de aprovizionare in tara, cu tot felul de produse legate de evenimentele care se petrec in Romania, cautandu-se de fiecare comerciant in folosirea acestei opotunutati, uneori in interesul lui propriu, indepartandu-se de pretentiile consumatorilor in conditiile in care sun in miscare produse care nu sunt din punct de vedere sanitar veterniar in regula si cauta sa speculeze si piata, motiv pentru care, in ultima perioada, actiune concentrate a institutiilor abilitate in domeniu, motiv pentru care noi si alte institutii suntem interesati sa pastram acest echilibru in asa fel incat in tara sa nu intre produse de calitate indoielnica, care din nefericire, au intrat", a declarant ministrul Petre Daea.

In ceea ce priveste comertul stradal al produselor nefiscalizate si necontrolate, ministrul a spus ca "aceasta este o problema pe care o rezolvam prin Casa de Comert Agroalimentar Unirea, care poate sa realizeze o retea de comercializare in regula, prin care sa si fiscalizeze si sa aduca produsele acola unde consumatorul le asteapta".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare