Economic

thumbs

Controale de amploare la vanzatorii din Bucuresti si Ilfov, inainte de Paste. Nereguli gasite la mai bine de jumatate dintre ei

20.04.2019, 12:40 Sursa: mediafax.ro

In urma controlului desfasurat, din 435 de operatori economici controlati, s-au inregistrat abateri la 262 (60%) dintre acestia.

De asemenea, a fost verificata o cantitate de circa 58 tone de peste, preparate si conserve din peste, din care 37% era comercializata in Bucuresti si judetul Ilfov. Din intreaga cantitate de 58 t, circa 18 t (31%), mai mult de jumatate fiind din Capitala, nu indeplineau prevederile actelor normative in vigoare. Din documentele de provenieta a marfii a reiesit ca peste 90% din pestele controlat era din import.

Ca urmare a deficientelor constatate, comisarii ANPC au dispus urmatoarele masuri: oprirea temporara de la comercializare a unei cantitati de 9 t de peste, preparate si conserve din peste, in valoare de peste 100.000 lei, pana la remedierea neconformitatilor constatate; oprirea definitiva si retragerea de la comercializare a 7,5 t de peste, preparate si conserve din peste, in valoare de circa 180.00 0 lei, care erau alterate sau depozitate in conditii improprii sau care prezentau data durabilitatii minimale depasita precum si aplicarea de 273 sanctiuni contraventionale dintre care 130 avertismente si 143 amenzi contraventionale in valoare de 765.500 lei pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorilor.

Principalele abateri constate au fost: peste cu data limita de consum depasita, prezenta unui procent de glazura (apa congelata sub forma de gheata) mai mare decat cel declarant, acumulare de gheata in ambalaje (suplimentar fata de procentul de gheata declarat), "arsuri de congelare" care scad valoarea nutritive a produselor, conserve deformate, comercializare de peste cu ambalajul deteriorat, peste curatat necorespunzator, peste cu branhii innegrite si portiunea din zona burtii neeviscerata in totalitate, cu ochii tulburi, trunchi de peste cu urme de oxidare, peste (macrou congelat, hering congelat, cod Alaska trunchi) cu deficiente de calitate: tegument exfoliat, arsuri de congelare, trunchi de peste cu forma modificata) respectiv si carne scoici Saint Jacques, produs ambalat, prezentand informatii incorecte privind calibrul.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare