Externe

thumbs

Actorul Volodimir Zelenski ar putea sa-si joace rolul vietii. Turul al doilea al alegerilor prezidentiale din Ucraina va avea loc duminica

20.04.2019, 20:39 Sursa: mediafax.ro

Actorul de comedie Volodimir Zelenski, care joaca rolul unui presedinte intr-un serial de televiziune, este favorit in cursa pentru functia de presedinte al Ucrainei, conform unui sondaj publicat joi si citat de agentia de presa Reuters.

Sondajul, realizat de organizatia Reiting, arata faptul ca Zelenski ar putea obtine 57,9% dintre voturi, in timp ce actualul presedinte, Petro Porosenko, ar urma sa obtina doar 21,7% dintre voturi.

Zelenski, in varsta de 41 de ani, nu are niciun fel de experienta politica, a devenit celebru datorita serialului de comedie politica "Slujitorul Poporului", in care joaca rolul unui profesor de istorie care este ales presedinte.

Porosenko, criticat pentru modul lent de implementare a reformelor promise, a subliniat in timpul campaniei electorale faptul ca are o experienta politica vasta, spre deosebire de actorul Vladimir Zelenski.

El a fost ales presedinte al Ucrainei pe 25 mai 2014, obtinand 54% din totalul voturilor in primul tur al scrutinului.

Petro Porosenko si-a petrecut anii copilariei in Tighina, unde a invatat limba romana.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare