Externe

thumbs

Ministrul iranian al Apararii: Vom invinge alianta dintre America si Israel/ SUA au trimis bombardiere nucleare B 52 in Orientul Mijlociu

15.05.2019, 17:36 Sursa: mediafax.ro

"Vom invinge frontul americano-sionist. Iranul are cel mai inalt grad de pregatire militara defensiva, pentru a contracara orice tip de amenintare sau solicitari excesive", a declarat Amir Hatami.

Statele Unite au mobilizat forte militare suplimentare in Orientul Mijlociu, inclusiv un portavion, bombardiere B-52 si sisteme de rachete Patriot, intr-o demonstratie de forta fata de ceea ce oficialii americani considera a fi amenintari iraniene la adresa trupelor si obiectivelor americane din regiune.

Un alt oficial de la Teheran a declarat miercuri pentru Reuters ca Iranul este pregatit pentru toate scenariile cu Statele Unite, de la "confruntare la diplomatie", apreciind insa ca Washingtonul nu isi permite un alt razboi in Orientul Mijlociu.

Statele Unite au plasat in stare de alerta trupele si au decis retragerea personalului neesential din Irak.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat marti ca Israelul este alaturi de Statele Unite in contracararea Iranului. "Suntem uniti in dorinta de oprire a agresiunilor iraniene. Israelul si toate tarile din regiune, precum si toate tarile care vor pace trebuie sa se alature Statelor Unite in contracararea agresiunilor iraniene", a sustinut Netanyahu.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare