Economic

thumbs

Scrisori deschise care vizeaza reglementari pentru serviciile de ridesharing, adresate liderilor PSD

21.05.2019, 17:23 Sursa: mediafax.ro

In scrisorile deschise adresate acestora, adresate in scopul "prevenirii unei crize care poate avea efecte extrem de grave atat asupra cetatenilor, cat si asupra economiei romanesti", Asociatia afirma ca modificarile aduse legii 38/ 2003, intrate in vigoare saptamana trecuta, impreuna cu lipsa unei reglementari specifice pentru industria de ridesharing si e-hailing au creat o criza in domeniul serviciilor de transport alternativ, criza care se adanceste pe zi ce trece. Potrivit scrisorilor, modificarile aduse legii taximetriei au dus la numeroase abuzuri, multi soferi ai Bolt, Clever si Uber fiind amendati de politie si luandu-se impotriva lor masura confiscarii placutelor de inmatriculare pentru o perioada de 6 luni.

Scrisorile mentioneaza faptul ca incertitudinea situatiei actuale a redus numarul soferilor activi pe aplicatiile companiilor de ridesharing, acesta fiind cu 25% mai mic decat media zilnica, ceea ce a facut ca timpul de asteptare sa creasca la peste 10 minute. In prezent, sunt cu aproximativ 35% mai putini soferi care preiau comenzi pe cele trei aplicatii. Acest lucru se traduce in timpi foarte mari de asteptare, de aproape patru ori fata de o zi obisnuita, dar si in costuri considerabil mai mari pentru utilizatori.

"Un proiect de reglementare a fost elaborat deja de Ministerul Transporturilor si Ministerul Dezvoltarii Regionale, iar industria si expertii au oferit toate propunerile necesare pentru ca acest proiect sa permita functionarea in continuare a acestor servicii, spre beneficiul romanilor si a economiei romanesti", arata textul celor doua scrisori.

O petitie care cere reglementarea de urgenta a acestui tip de servicii a adunat, in cateva ore, zeci de mii de semnaturi, iar numarul acestora creste constant.

"De decizia dumneavoastra nu depinde doar transportul celor 2,5 milioane de utilizatori, ci si veniturile celor peste 20.000 de soferi, precum si beneficiile economice de peste 1 miliard de lei pe care le creeaza aceste servicii", conchid cele doua scrisori.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare