Economic

thumbs

Teodorovici: Si alte zone economice ar putea beneficia de facilitati fiscale, ca in cazul IT-stilor

21.05.2019, 17:33 Sursa: mediafax.ro

Eugen Teodorovici a declarat, marti, la Cluj-Napoca, la o intalnire cu oamenii de afaceri, ca acordarea facilitatilor are ca scop renasterea acestor industrii, dar si stimularea fortei de munca.

"Vrem stimularea si a altor zone din economie care vor avea un regim fiscal oarecum similar modelului care se aplica in sectorul IT, unde partea de impozit pe venit a fost eliminata. Se analizeaza ca aceste facilitati sa fie aplicate si in alte zone, cum ar fi industria prelucratoare, industria de aparare, industria textila, pentru ca aceste industrii sa renasca, pentru a stimula si mentine forta de munca mai putin calificata si calificata. Guvernul aplica cu prioritate anumite masuri in anumite zone ale economiei si spun ca vor fi de succes. Avem un istoric in anumite industrii si relatii vechi care nu au mai fost valorificate", a spus Teodorovici.

Potrivit acestuia, Romania aloca 2% din PIB pentru aparare si ar vrea ca o mare parte din aceasta suma sa fie folosita in industria autohtona de aparare.

"Sa fim nationalisti in sensul bun, inseamna sa fim buni cetateni, nu extremisti", a subliniat ministrul de Finante.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare