Economic

thumbs

Vicepremierul Viorel Stefan, numit membru al Curtii Europene de Conturi

21.05.2019, 20:42 Sursa: mediafax.ro

"Consiliul Uniunii Europene a numit in functie doi membri noi la Curtea de Conturi Europeana: doamna Ivana Maletic, din Croatia, a fost numita pentru un mandat care va incepe la 15 iulie 2019 si se va incheia la 14 iulie 2025. Aceasta il va inlocui pe domnul Neven Mates, membrul croat al carui mandat expira. Domnul Viorel Stefan, din Romania, a fost numit pentru un mandat care va incepe la 1 iulie 2019 si se va incheia la 30 iunie 2025. Acesta il va inlocui pe domnul George Pufan, membrul roman al carui mandat expira", se arata intr-un comunicat postat marti dupa-amiaza pe site-ul institutiei europene.

In conformitate cu Tratatul Uniunii Europene, membrii Curtii de Conturi a UE "trebuie sa isi exercite indatoririle in deplina independenta si in interesul general al Uniunii Europene", precizeaza institutia.

Consiliul UE a luat aceste decizii pe baza propunerilor transmise de cele doua state membre UE si dupa consultarea Parlamentului European.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare