Economic

thumbs

Scandalul Boeing: Trei mari companii aeriene din China solicita compensatii pentru mentinerea la sol a avioanelor 737 Max

22.05.2019, 11:59 Sursa: mediafax.ro

Autoritatea de reglementare locala a fost prima care a dispus incetarea zborurilor cu avioanele 737 Max, in urma a doua accidente care au implicat avionul american.

Demersul vine in ajunul unei intalniri a autoritatilor de reglementare a aviatiei la nivel global, care va oferi noi elemente despre avioanele in cauza.

Companiile aeriene chineze cauta despagubiri pentru pierderile suferite, precum si pentru livrarile intarziate ale aparatelor 737 Max.

China opereaza cea mai mare flota de aeronave Boeing 737 Max si a fost prima tara care a scos din functiune jeturile dupa accidentul Ethiopian Airlines 737 Max 8 din martie. Dezastrul a ucis toti cei 157 de oameni aflati la bord. In octombrie, 189 de persoane au fost ucise intr-un accident cu un aparat apartinand companiei Lion Air.

Ambele accidente au fost legate de un nou sistem de control al avioanelor, care a fost proiectat pentru a imbunatati manevrabilitatea aparatului.

Saptamana trecuta, Boeing a declarat ca a finalizat dezvoltarea unei actualizari de software pentru avioanele Max 737 Max.

Intreaga flota de avioane 737 Max a fost consemnata la sol din luna martie.

Intalnirea din Texas va implica 57 de agentii din 33 de tari, inclusiv China, Franta, Germania si Marea Britanie, precum si Agentia Europeana pentru Siguranta Aviatiei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare